17 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επίσημο: Οι ίδιες ομάδες θα αγωνιστούν την επόμενη σεζόν στη Εuroleague!

Οι επίσημες ανακοινώσεις μετά το τέλος της σημερινής τηλεδιάσκεψης βγήκαν και έπειτα την γνωστοποίηση του πρόωρου φινάλε της σεζόν επιβεβαιώθηκε η είδηση νωρίτερα ότι οι 18 ομάδες που αγωνίστηκαν την φετινή σεζόν στη Εuroleague θα δώσουν το παρών και την περίοδο 2020/21. Παράλληλα ο Προμηθέας έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στο Εurocup και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Στο τραπέζι της σημερινής τηλεδιάσκεψης έπεσαν αρκετά θέματα σχετικα με την πθανή συνέχεια της διοργάνωσης ενώ εξαντλήθηκαν όλα τα ενδεχόμενα για την ολοκλήρωση της αλλά δίχως αποτέλεσμα. Όμως ο Τζόρντι Μπερτομέου και οι ομάδες - μέτοχοι της Εuroleague δεν στάθηκαν μόνο στο παρόν αλλά και στην επόμενη ημέρα όπου συμφώνησαν η σεζόν 2020/21 της διοργάνωσης να απαρτίζεται από τις ίδιες ομάδες με αποτέλεσμα να πέσουν στο κενό οι προσπάθειες των Παρτιζάν και Βίρτους Μπολόνια να πάρουν μία wild card.

Παράλληλα μέσω της ανακοίνωσης έγινε γνωστό ότι στο Eurocup oι οκτώ ομάδες που είχαν πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά, ανάμεσά τους και ο Προμηθέας Πάτρας, έχουν εγγυημενη θέση για την περιόδο 2020/21. Γνωστές έγιναν και οι ημερομηνίες της επόμενης σεζόν με το πρώτο τζάμπολ της Euroleague να είναι προγραμματισμένο για τις 1 Οκτωβρίου ενώ για το Eurocup στις 30 Σεπτεμβρίου.

«Η αγωνιστική περίοδος 2020/21 της EuroLeague θα πραγματοποιηθεί με τις ίδιες ακριβώς ομάδες, όπως η αγωνιστική περίοδος 2019/20. Δηλαδή με τις: Άλμπα Βερολίνου, Αναντολού Εφές, Αρμάνι Μιλάνο, Ερυθρός Αστέρας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου, Φενέρμπαχτσε, Χίμκι, Μπασκόνια, Βιλερμπάν, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλένθια, Ζάλγκιρις και Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης.

Η αγωνιστική περίοδος 2020/21 στο EuroCup θα περιλαμβάνει οκτώ (8) εγγυημένες θέσεις για τις ομάδςε που ήταν φέτος στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Πρόκειται για τις: Μονακό, Παρτίζαν, Προμηθέα Πάτρα, Βίρτους Μπολόνια, Τόφας, Βενέτσια, Ουνικάχα Μάλαγα και Ούνικς Καζάν. Οι υπόλοιπες δεκαέξι (16) θέσεις θα προκύψουν μέσα από την κατάταξη των ομάδων στα εθνικά πρωταθλήματα. Όπως συνέβη επίσης στις προηγούμενες σεζόν, το EuroCup Board θα προτείνει την τελική λίστα με τις ομάδες για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, η οποία εν συνεχεία θα τεθεί προς έγκριση από το Συμβούλιο των Μετόχων».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ