26 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Επίθεση Αταμάν στον Ομπράντοβις

Πολλοί περίμεναν πως και πως το τουρκικο ντέρμπι ανάμεσα στην Φενέρμπαχτσε και την Αναντόλου Έφες. Το οποίο όμως εξελίχθηκε σε μονόλογο της Φενέρ. Στο τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής της Έφες, Εργκίν Αταμάν, άφησε το γήπεδο απευθείας από τον πάγκο, χωρίς να χαιρετήσει κανέναν από την αντίπαλη ομάδα. Και φυσικά ούτε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Και έδωσε και συνέχεια με δηλώσεις του...

Μια παρένθεση μόνο εδώ να σας πούμε πως με το σκορ στο 98-74, ο αγώνας περνούσε σε μία κατοχή της Έφες. Ο Ομπράντοβιτς επέλεξε το φάουλ, για να πάρει και η ομάδα του μια κατοχή και να φτάσει στους 100 πόντους που ζητούσε η εξέδρα. Και αυτό ήταν που θεωρητικά ενόχλησε τον Αταμάν. Πάμε στα όσα είπε...

"Μέχρι τώρα έχω νικήσει τον Ζέλικο και έχω χάσει από αυτόν πολλές φορές. Κάθε φορά του έδινα το χέρι. Σήμερα δεν το έκανα και αυτός ξέρει γιατί. Πρέπει να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός από αντιπάλους και προπονητές. Το να κερδίζεις με 4 και στα τελευταία έξι δευτερόλεπτα να σουτάρεις είναι έλλειψη σεβασμού στη δουλειά μας! Δεν έχει κανένα νόημα να φτάσεις στους 100 πόντους. Ειλικρινά, λυπάμαι. Υπάρχει και κάτι που λέγεται επαγγελματική ηθική."

Ο επίλογος πάντως στα όσα είπε έκρυβε κάτι μεταξύ πίκρας και ειρωνίας ίσως: "Τον καταλαβαίνω πάντως. Είχε μια δύσκολη εβδομάδα. Πρώτα ήταν η ιστορία με το χαστούκι (ο Ομπράντοβιτς σε μια φωτογραφία φαίνεται να χαστουκίζει τον Μελίχ Μαχμούτογλου στον αγώνα με την Μπάνβιτ) και μετά η ήττα με 25 πόντους από τον Ολυμπιακό..."

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ενημερώθηκε για όσα ειπώθηκαν, αλλά δεν θέλησε να αρχίσει διάλογο και αρνήθηκε να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο. Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Αταμάν και στο παρελθόν δεν έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Σέρβο κόουτς, ενώ αντίθετα δεν έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια γενικά για τους ξένους προπονητές στο πρωτάθλημα Τουρκίας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ