16.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Επίδειξη ισχύος ο Προμηθέας στο Λαύριο

Οι δύο ευχάριστες εκπλήξεις του περασμένου πρωταθλήματος έχουν διαφορετική ρότα στο φετινό. Ο Προμηθέας παραμένει ομάδα του ανώτερου επιπέδου, το Λαύριο για την ώρα παρουσιάζει... ύφεση και αυτή η εικόνα διαπιστώθηκε στον μεταξύ τους αγώνα στο Λαύριο, με τους Πατρινούς να φεύγουν δίκαια νικητές με σκορ 85-73. Αυτή ήταν η 7η νίκη σε δέκα αγώνες για την ομάδα του Μάκη Γιατρά, ενώ το Λαύριο παρέμεινε στους τρεις και περιμένει βελτίωση με την ενίσχυση που ήρθε με την απόκτηση του Ινγκλις.

Ο Προμηθέας στόχευσε μέσα στις ρακέτες στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να κυριαρχήσει. Με Παρκς, Ελις και Γερομιχαλό έδειχνε... ψηλότερος από το Λαύριο, προηγήθηκε με 27-18 στο δεκάλεπτο, στο δεύτερο πήρε μπρος και ο Μπράουν με επιθετικό ξέσπασμα και το 35-47 του ημιχρόνου ήταν και λίγο για τους Πατρινούς με όσα είχαν εξελιχθεί πάνω στο παρκέ.

Το Λαύριο των 2/14 τρίποντων στο πρώτο μέρος, άλλαξε πλάνο με την έναρξη του δεύτερου και άλλαξε και την ροή του ματς. Με τον Λαμπ εκφραστή των επιθέσεών του και τον Κακλαμανάκη πύργο κάτω από τα καλάθια, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έτρεξε μέχρι το 25' σερί 17-4(!) και προσπέρασε με 52-51. Το δεκάλεπτο έληξε με 57-61 και ο Προμηθέας αφού είχε ξεπεράσει με επτιυχία την... φούρια των γηπεδούχων, επανήλθε στην πρωτοκαθεδρία του αγώνα. Με Γκίκα στην οργάνωση, Σαλούστρο στην άμυνα, Μέιερ στην εκτέλεση, πήγε στο +10, 62-72 στο 36' και ο Προμηθέας πήρε αυτό που δικαιούταν με βάση την εικόνα του αγώνα.

ΜΑΕΣΤΡΟΣ: Πιθανότατα αυτό ήταν το καλύτερο παιχνίδι του Νίκου Γκίκα μέχρι τώρα στην σεζόν. Με 17 πόντους έχοντας 7/8 δίποντα και 1/2 τρίποντα, 6 ασίστ και μια φάση για... χάιλαιτς στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου, ήταν ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του Προμηθέα.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι υπερδιπλάσιες ασίστ (22-10) του Προμηθέα έναντι του Λαυρίου μαρτυρούν την διαφορά στην δημιουργία μεταξύ των δύο ομάδων, που εν πολλοί αποτυπώθηκε και σε σκορ και αποτέλεσμα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ