15.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επέστρεψε στον Έσπερο ο Ταυρόπουλος

Ο Περικλής Ταυρόπουλος αποτέλεσε τον διακαή πόθο των ανθρώπων του Εσπέρου Καλλιθέας, και έτσι ο έμπειρος τεχνικός θα συνεχίσει το έργο του σε μια ομάδα την οποία γνωρίζει αρκετά καλά.

 Ο 66χρονος τεχνικός έχει διατελέσει τόσο αθλητής αλλά και προπονητής της συγκεκριμένης ομάδας, και πλέον ξεκινάει άμεσα δουλειά, ώστε να χτίσει την ομάδα της νέας αγωνιστικής περιόδου. To basketa.gr με ρεπορτάζ του στις 7/7 σας είχε ενημερώσει για την προσέγγιση των δυο πλευρών.

Αναλυτικά :

«Ανακοίνωση συνεργασίας με τον προπονητή Περικλή Ταυρόπουλο
Η διοίκηση του Έσπερου Καλλιθέας βρίσκεται στην ευχάριστη διάθεση να καλωσορίσει στο σπίτι του τον Περικλή Ταυρόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία του συλλόγου για τη σεζόν 2020-21.
Ο Περικλής Ταυρόπουλος έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομα του με την ιστορία του Έσπερου. Είναι 66 ετών και από μικρός ήταν λάτρης του μπάσκετ, τόσο μέσα στο παρκέ όσο και έξω από αυτό. Έχει φορέσει τη φανέλα του Έσπερου και μάλιστα εκπροσώπησε την ομάδα όταν βρισκόταν στο Πανευρωπαϊκό Νέων με την Εθνική Ελλάδος το 1972, με την ομάδα της Καλλιθέας να έχει το δικό της παιδί σε ένα ευρωπαϊκό τουρνουά. Για χρόνια αποτέλεσε βασικό παίκτη της ομάδας, ενώ δεν άργησε η μέρα που θα βρισκόταν πλέον στην άκρη του πάγκου, έχοντας το ρόλο του προπονητή. Τη σεζόν 1986-87 ήταν ο «αρχιτέκτονας» της ομάδας στην ιστορική άνοδο του Έσπερου στην Α2.
Ο Περικλής Ταυρόπουλος έχει διδάξει για πολλά χρόνια στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει περάσει από όλα τα τμήματα υποδομής, έχει διαγράψει σπουδαία καριέρα ξεκινώντας από τα τοπικά πρωταθλήματα της Αθήνας, ενώ γνωρίζει τις εθνικές κατηγορίες όσο λίγοι, έχοντας προπονήσει ομάδες όπως ο ΑΣ Παπάγου, ο Ιωνικός Νικαίας και φυσικά ο Έσπερος Καλλιθέας.
Η γνώση του πάνω στην ανέλιξη παικτών, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο αλλά και η πορεία που έχει διαγράψει στο παρελθόν με την ομάδα μας, αποτέλεσαν τη βάση προκειμένου να είναι ο άνθρωπος που θα ηγηθεί στο νεανικό σχήμα που θα έχει ο Έσπερος τη νέα σεζόν.
Περικλή Ταυρόπουλε καλωσήρθες σπίτι σου! Καλωσήρθες στον Έσπερο!».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ