19 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Επέστρεψε ο Νέντοβιτς και γλύτωσε η Μιλάνο! (pics+vids)

Η Αρμάνι Μιλάνο πέρασε από... σαράντα κύματα στο Βερολίνο αλλά τελικά πανηγύρισε την τέταρτη διαδοχική της νίκη στη Εuroleague απέναντι στην Άλμπα με 81-78, φτάνοντας στο 4-1 ενώ οι Γερμανοί έπεσαν στο 1-4. Καθοριστικός για αυτό το σπουδαίο διπλό ήταν ο Νεμάνια Νέντοβιτς με τα τέσσερα τρίποντα που πέτυχε στο τελευταίο δεκάλεπτο και «ξύπνησε» επιθετικά την Μιλάνο.

Επέστρεψε ο Νέντοβιτς και με το... καλημέρα απέδειξε πόσο έλειπε από την ομάδα του Ετόρε Μεσίνα οδηγώντας τους Ιταλούς στη δύσκολη νίκη με 81-78 απέναντι στην Άλμπα. Η ομάδα του Αΐτο Ρενέσες πάλεψε και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα βρισκόταν μπροστά στο σκορ αλλά το κακό τρίτο δεκάλεπτο δεν της επέτρεψε να κάνει την έκπληξη και να πάρει την πρώτη της νίκη μετά την πρεμιέρα της διοργάνωσης. Ο Σέρβος γκαρντ που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το ματς σημείωσε 12 πόντους (4/7τρ.) ακολουθώντας από κοντά τον Σέρχι Ροντρίγκεθ με 17 πόντους. Από την πλευρά των γηπεδούχων ξεχώρισε ο Σίβα και ο Γκιεντράιτις με 20 και 18 πόντους αντίστοιχα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι στην αναμέτρηση και αμέσως προηγήθηκαν 7-0 ενώ η Άλμπα χρειάστηκε περίπου τρία λεπτά για να σπάσει... το ρόδι (7-3). Οι Γερμανοί συνέχισαν να ακολουθούν το ίδιο μοτίβο και με τρία συνεχόμενα τρίποντα πέρασαν μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά (12-11). Όσο περνούσε η ώρα η Μιλάνο δυσκολευόταν στην επίθεση ενώ έχασαν κατά κράτος την μάχη των ριμπάουντ από την Άλμπα (16-8) με αποτέλεσμα να κλείσει το δεκάλεπτο 18-17 υπέρ των γηπεδούχων.

Mε αρκετά «νεύρα» και δίχως δημιουργικότητα μπήκαν οι Ιταλοί στη δεύτερη περίοδο βλέποντας το καλάθι του αντιπάλου με τα... κιάλια, καθώς δεν μπορούσαν εισβάλουν μέσα στην ρακέτα και να συμβιβάζονται με μακρινά άστοχα σουτ. Όμως ούτε οι Γερμανοί ήταν ιδιαίτερα εύστοχοι αλλά εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της Μιλάνο και διατήρησαν μια μικρή διαφορά προβαδίσματος μέχρι τα μέσα του δεκαλέπτου (23-19). Ο χαμηλός ρυθμός παραγωγικότητας των Ιταλών συνεχίστηκε μένοντας μόλις στους 9 πόντους και η Άλμπα βρήκε λύσεις από τους Γκιεντράτις και Καβάνο κλείνοντας το ημίχρονο υπέρ της με 33-26.

Η ομάδα του Αΐτο Ρενέσες διατηρούσε σταθερά τα... σκήπτρα του σκορ με τον Σίκμα (38-31) αλλά από εκείνο το σημείο «ξύπνησε» η Μιλάνο και με τα συνεχόμενα τρίποντα του Ρολ και του Ροντρίγκεθ αλλά και τη μαχητικότητα του Σκόλα πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ μετά από ώρα (44-43). Όμως η Άλμπα βρήκε λύσεις στα πρόσωπα των Σίκμα και Γκιεντράιτις παίρνοντας ξανά το προβάδισμα (50-47) αλλά τα τρίποντα των Μίτσοφ και Νέντοβιτς στην εκπνοή έβαλε τους Ιταλούς σε ρόλο οδηγού με τη λήξη της τρίτης περιόδου (53-50).

Η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα ήθελε να αλλάξει την εικόνα της στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου με τον Νέντοβιτς και Ταρζέφσκι να χτίζουν μια μικρή διαφορά (57-50) αλλά γρήγορα ο Σίβα με προσωπικούς πόντους μείωσε στο 59-56. Σε εκείνο το σημείο ο Νέντοβιτς πήρε το όπλο και έδωσε ένα μικρό προβάδισμα στη Μιλάνο (69-61) αλλά ο Γκιεντράιτις κρατούσε ζωντανή την Άλμπα η οποία δεν παραδινόταν (71-65). Οι γηπεδούχοι έχασαν αρκετά ελεύθερα τρίποντα που τους δόθηκαν και το παιχνίδι οδηγήθηκε σε... ροντέο με βολές (73-69). Το ματς έγινε ντέρμπι με το τρίποντο του Γκίφεϊ (75-73). Εν τέλει παρά τις προσπάθειες της τελευταίας στιγμής από την Άλμπα, η Μιλάνο «κλείδωσε» τη νίκη με 81-78.

 

Η ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:

O Nεμάνια Νέντοβιτς φαίνεται πως έλειψε αρκετά από την ομάδα του Ετόρε Μεσίνα. Δεν είναι σημαντικό μόνο η μεγάλη του επιστροφή και η πρώτη του συμμετοχή στη Εuroleague μετά από αρκετό καιρό αλλά αποδείχθηκε αναγκαστική και κομβική σε ένα ματς όπου η ομάδα του είχε «κολλήσει». Ο Σέρβος γκαρντ... ξύπνησε στα τελευταία λεπτά και μαζί και η ιταλική δίνοντας σημαντικές λύσεις και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ο Νέντοβιτς σημείωσε σε 22:35 λεπτά, 12 πόντους (4/7τρ.) και όλους τους πόντους σχεδόν στο τέταρτο δεκάλεπτο ενώ αποχώρησε με πέντε φάουλ λίγο πριν το τέλος.

ME TH ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και αυτό αποτυπώθηκε και στα στατιστικά του αγώνα με τους Ιταλούς να υπερισχύουν στα περισσότερα στο... νήμα. Μπορεί να υπέπεσε σε αρκετά λάθη η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα (19) έναντι μόλις 13 των Γερμανών και στα κλεψίματα να ήταν λιγότερο αποδοτικοί με μόλις 6 έναντι 10 αλλά τα υπερκάλυψαν με τα καλά ποσοστά στο δίποντο (43.8%, 14/32) και στο τρίποντο (44.4%, 12/27).

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 33-26, 50-53, 78-81

 

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα:

 

 

Zauberpass @LCSikma43 ➡️ Dunk @landry_nnoko pic.twitter.com/9HLEmuPKDn

— ALBA BERLIN (@albaberlin) October 29, 2019

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ