13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επέστρεψε μόνο με Λιθουανούς η Ζαλγκίρις (vid)

Η Ζαλγκίρις Κάουνας πάτησε ξανά παρκέ, μετά την πανδημία του κορονοϊού και την αναστολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας, με το Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να υποδέχεται με μάσκα τους παίκτες του στη «Zalgirio Arena».

Μόνο Λιθουανοί παίκτες έδωσαν το παρών στην πρώτη προπόνηση, την Τρίτη (19/05), και συγκεκριμένα οι Παούλιους Γιανκούνας, Εντγκάρας Ουλανόβας, Αρτούρας Μιλάκνις, Λούκας Λεκαβίτσιους, Μάριους Γκριγκόνις, Ρόκας Γιοκουμπάιτις και Κάρολις Λουκοσιούνας. Ο Μαρτίνας Γκέμπεν, όπως και οι ξένοι παίκτες, βρίσκονται εκτός συνόρων και στη Ζαλγκίρις περιμένουν την απόφαση της Ευρωλίγκας, για το εάν και πότε θα συνεχιστεί, ώστε να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι. Θυμίζουμε πως το εθνικό πρωτάθλημα διακόπηκε οριστικά προ διμήνου.

Οι παίκτες γυμνάστηκαν ατομικά, με τους γυμναστές να δίνουν έμφαση στη φυσική κατάσταση. Εξάλλου, σύμφωνα με το πρωτόκολλο υγείας, θα πρέπει να διατηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις και φυσικά απαγορεύονται οι επαφές μεταξύ τους, αφού ο ιός COVID-19 έχει μεν περιοριστεί, όχι όμως και εξαλειφθεί. Άπαντες έκαναν βάρη στο γυμναστήριο και μετά σουτάκια στο βοηθητικό. «Δεν ξεκινούμε από το μηδέν, αφού εργαζόμασταν από το σπίτι όλο αυτό το διάστημα. Η πρώτη εβδομάδα θα είναι εισαγωγική», εξήγησε ο υπεύθυνος γυμναστής Γιουστίνας Γκράινις.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ