17.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επέστρεψε με… βαρύ οπλισμό η ΤΣΣΚΑ (vids)

Η ΤΣΣΚΑ επανήλθε άμεσα μετά την... παρένθεση ήττας στη Βιτόρια και  με το 83-73 επί της Ζάλγκιρις συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα της Ευρωλίγκας με ρεκόρ 15-4. Οι Λιθουανοί που το πάλεψαν αρκετά, δείχνοντας άρνηση παράοδσης απέναντι σε έναν εμφανώς ανώτερο και πληρέστερο αντίπαλο, παρά τις απουσίες των Χάκετ και Κλάιμπερν για την ΤΣΣΚΑ, έβαλαν φρένο σε ένα σερί έξι νικών και πλέον έχουν ρεκόρ 11-8. Με Τζέιμς, Χίλιαρντ, Σενγκέλια και Μιλουτίνφ σε καλή βραδιά και τον Κουρμπάνοφ να σιγοντάρει, δεν ήταν δυνατόν να έχει άλλη εξέλιξη το παιχνίδι.

Η ΤΣΣΚΑ έλεγε απόλυτα το πρώτο ημίχρονο σε όλη του τη διάρκεια. Εδειξε από νωρίς προθέσεις με το 8-0 στο 3', είχε Μιλουτίνοφ και Χίλιαρντ να την οδηγούν επιθετικά, αφόπλισε τον Γκριγκόνις και στο σκορ και στην οργάνωση και έτσι κρατούσε διαρκές προβάδισμα. Οσοι μπήκαν από τον πάγκο πρόσφεραν τα ίδια και περισσότερα, όπως οι Φόιτμαν, Ούκοφ και έτσι το δεκάλεπτο έληξε με 18-11 και η μεγαλύτερη διάρκεια του δεύτερου κύλησε με διψήφιες διαφορές για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη που έκλεισε το ημίχρονο στο 45-32

Ολα έμειναν ίδια μέχρι και το 27'  στην τρίτη περίοδο, σημείο στο οποίο η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε με διαφορά 18 πόντων, 52-34, με τον Σενγκέλια καθοδηγητή. Από εκείνο το σημείο όμως, η Ζάλγκιρις αφυπνίστηκε ξαφνικά, αφού κυρίως ο Γκριγκόνις βρήκε πεδίο δράσης, μείωσε στο 60-52 του δεκαλέπτου και με την αρχή του τελευταίου πήγε στο 60-57, δημιουργώντας ντέρμπι... από το πουθενά! 

Τα βαριά χαρτιά της ΤΣΣΚΑ ανέλαβαν άμεση δράση, Τζέιμς και Χίλιαρντ «πυροβόλησαν», αλλά την πολλή δουλειά την έκανε ο Κουρμπάνοφ με άμυνα και πάσες και το ίδιο γρήγορα οι γηπεδούχοι ξαναβρέθηκαν με διψήφια διαφορά, 70-59 στο 35' έχοντας αποκαταστήσει την τάξη.

ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ: Μόλις δύο πόντους σημείωσε ο Νικίτα Κουρμπάνοφ στο παιχνίδι, αλλά αν ρωτούσαν τον Δημήτρη Ιτούδη πιθανότατα σε αυτόν θα έδινε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη. Επαιξε «σκυλίσια» άμυνα δίνοντας το παράδειγμα και στους συμπαίκτες του, μοίρασε 7 ασίστ και γενικά ήταν ο άνθρωπος για τη βρώμικη δουλειά. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ηταν μεγάλη η διαφορά στις προσπάθειες δύο πόντων για τις δύο ομάδες, τόσο αυτές που επιχείρησαν όσο και στο ποσοστό ευστοχίας, αφού η ΤΣΣΚΑ είχε 23/43, έναντι  18/37 της Ζάλγκιρις.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ