17.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΟΚ: Σοβαρά θέματα στα πρωταθλήματα από την τροπολογία! (pic)

Μια τροπολογία που ψηφίστηκε χθες το βράδυ, θεωρητικά προς διευκόλυνση της ολοκλήρωσης των φετινών διοργανώσεων σε όλα τα σπορ, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά και πιθανώς προβλήματα στο μπάσκετ.

Οπως και πέρυσι, το Υπουργείο Αθλητισμού νομοθετεί τη δυνατότητα των διοικήσεων των ομοσπονδιών και των λιγκών στο να τροποποιήσουν τις προκηρύξεις τους για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματά τους. Αναφερόμενοι λογικά σε όσα είχαν διακοπεί ή παραμένουν ακόμα σε αναστολή λόγω κορονοϊού.

Την ώρα λοιπόν που στην ΕΟΚ έχει συγκληθεί για τη Μεγάλη Τρίτη συνεδρίαση του ΔΣ και με αυτό τον σκοπό, η τροποποίηση αναφέρει ρητά ότι τέτοιες δυνατότητες δεν έχουν οι διοικήσεις Πρωτοδικείου!

Πάμε να το αναλύσουμε, όσο γίνεται. Το πρώτο σκέλος αφορά στα Πανελλήνια πρωταθλήματα των μικρών ηλικιών, που «καίνε» πολύ κόσμο για τα προνόμια που δίνουν. Αυτά έτσι κι αλλιώς σήμερα, δεν έχουν δικαίωμα διεξαγωγής από τους ισχύοντες περιορισμούς για τον κορονοϊό. Αν όμως δεν αλλάξει το πλάνο, είναι πολύ πιθανό από αρχές Ιουνίου να έχουν την άδεια. Τότε όμως θα πρέπει να υπάρχει εκλεγμένη διοίκηση στην ΕΟΚ για να μπορέσει να βγάλει νέα φόρμα διεξαγωγής... εξπρές. Αρα να έχουν γίνει εκλογές στις 30 Μαϊου και να μην προκύψουν πάλι απρόοπτα σαν τις 28 Μαρτίου. Πόσο μάλλον αν τυχόν δοθούν άδειες νωρίτερα, για παράδειγμα την επόμεν η εβδομάδα από το άνοιγμα όλων των σχολικών βαθμίδων στις 10 Μαϊου. Τότε... δεμένα χέρια. Στην ίδια κατηγορία είναι και τα πρωταθλήματα Β - Γ Εθνικής, αν και αυτά δυστυχώς έχει γίνει πεποίθηση ότι για φέτος τα ξεχάσαμε...

Το δεύτερο πολύ σοβαρό θέμα αφορά στην Α2 και την Α1 γυναικών που ήδη διεξάγονται. Η ΕΟΚ, λογικά είναι η αλήθεια, πριν την επανέναρξη άλλαξε τις προκηρύξεις για να φτιάξει ρεαλιστικούς τρόπους διεξαγωγής και ολοκλήρωσης. Το είχε κάνει μάλιστα με την τελευταία εκλεγμένη διοίκηση, όχι Πρωτοδικείου και με συνεννόηση με σωματεία όπως είχε ειπωθεί. Μόνο που το θέμα είναι άλλο, ότι η τροπολογία ψηφίστηκε χθες, άρα τότε δεν υπήρχε νομικά τέτοια δυνατότητα, αλλαγής προκηρύξεων . Μένει να δούμε αν υπάρχει πεδίο κάποιου είδους αναδρομικής ισχύος, με την έννοια ότι έπρεπε να γίνει κάτι για να αρχίσουν τα πρωταθλήματα ή θα υπάρξουν περιπέτειες και προσφυγές, αφού δεν είναι μόνο ότι έχει καταργηθεί ο υποβιβασμός  αλλά έχει αλλάξει ριζικά ο τρόπος διεξαγωγής σε σχέση με τις αρχικές προκηρύξεις.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ