23.7 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Εξπρές στην Πόλη του!

Ο Ολυμπιακός νίκησε απουσίες, κούραση και... απεγνωσμένη Εφές και έφυγε από το "Σινάν Ερντέμ" νικητής με 61-58, φτάνοντας τις 11 νίκες σε 14 ματς καιδείχνοντας για μια ακόμα φορά τον χαρακτήρα του.

Ο Ολυμπιακός άρχισε το ματς με Ρόμπερτς, Σπανούλη, Παπανικολάου, Ουίλτζερ και Μπόγρη, είδε τους Τούρκους να χτυπάνε με τον Στίματς μέσα στην ρακέτα και να προηγούνται με 4-0 στο 1' και.. θύμωσε. Το 4-7 ήρθε με τον Ρόμπερτς μπροστάρη και το 7-17 στο 9', με σερί 10-0 και άμυνα που εγκλώβισε πλήρως τους γηπεδούχους. Το δεκάλεπτο έληξε με 9-17, η Εφές βρήκε επιθετικές λύσεις με τον Μπράουν και μείωσε σε 22-24 στο 15' σημείο από το οποίοάρχισε η δεύτερη επίθεση του Ολυμπακού. Ο Τόμπσον είχε μπει κεφάτος από τον πάγκο, ο Ολυμπιακός έτρεξε σερί 9-2, ξέφυγε με 33-24 και το ημίχρονο έληξε με την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να έχει το προβάδισμα με 33-27 έχοντας σουτάρει 17 τρίποντα και 12 δίποντα, αφού οι Τούρκοι είχαν εστιάσει την προσοχή τους μέσα στη ρακέτα, όπου ο Ολυμπιακός έχει σημαντικές απουσίες, όμως είχε και τον Μπόγρη σε μια πολύ γεμάτη βραδιά.

Η Εφές ήταν πολύ πιο επιθετική στη άμυνά της στην τρίτη περίοδο, οδήγησε τον Ολυμπιακό σε οκτώ λάθη, είδε και την επιθετική αφύπνιση των ΜακΚόλουμ και Σίμον να της δίνει πόντους και μείωσε στον πόντο στο 18', 39-40. Ο Ολυμπιακός έκλεισε το δεκάλεπτο στο +6, 39-45, αλλά το πρόβλημα Μακκόλουμ είχε γίνει έντονο και με δύο δικές του βολές, στο 33'30'', οι γηπεχούχοι προηγήθηκαν με 48-47, για πρώτη φορά μετά το 4-2.

Στο 38'30'' ο Ολυμπιακός μετά από λίγα λεπτά... κυνηγητού, ξαναπέρασε μπροστά, με το τρίποντο του Παπαπέτρου να κάνει το 58-60 και ενώ για σχεδόν 8 λεπτά είχε σκοράρει μόνο με βολές και έψαχνε καλάθι. O Σίμον ισοφάρισε με δύο βολές, αλλά στο 39' ο Σπανούλης "βούβανε" το γήπεδο με τρίποντο για το 56-59. 

Σημαντικό επιθετικό ριμπάουντ στα 26'' από τον ΜακΛιν τον έστειλε στις βολές, τις έβαλε και τις δύο για το 58-61. Ο ΜακΚόλουμ βρήκε τρίποντο, αλλά το έχασε και το σκορ δεν άλλαξε.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ: Ο Ολυμπιακός είχε πολλούς παίκτες με μικρά καλά διαστήματα σήμερα, όμως, η "πινελιά" του Βασίλη Σπανούλη για το 56-59 ήταν σε μεγάλο βαθμό αυτή που καθόρισε την εξέλιξη του αγώνα.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ένα ματς με εκατέρωθεν μεγάλη αστοχία, όπως μαρτυρά και το χαμηλό σκορ, τα διπλάσια εύστοχα τρίποντα του Ολυμπιακού, 8 έναντι 4 ήταν μια σημαντική διαφορά.

  Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ