17.5 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Εξαντλεί τα περιθώρια για γκαρντ ο Ολυμπιακός

Το άγχος για την front line έφυγε από τον Ολυμπιακό και πλέον η προσοχή επανέρχεται στην κάλυψη των κενών στην περιφέρεια.

Οι ερυθρόλευκοι ως γνωστόν ψάχνουν τον γκαρντ που θα πλαισιώσει τους Σπανούλη, Μάντζαρη, Στρέλνιεκς και Τολιόπουλο, ενώ δευτερευόντως αναζητούν και παίκτη που θα αγωνιστεί στο «2-3».

Οι προϋποθέσεις για τον γκαρντ που θα αποκτηθεί είναι απλές. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται παίκτη που να μπορεί να φτιάξει παιχνίδι για τους συμπαίκτες του αλλά και να συνδέεται εύκολα με το αντίπαλο καλάθι. Οι Πειραιώτες θα εξαντλήσουν τα περιθώρια, επιθυμώντας να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή και όχι απλά να υπογράψουν κάποιον για να βγουν οι αριθμοί στο ρόστερ.

Ξεκινώντας από την Ευρώπη, οι επιλογές παραμένουν λίγες. Ο Τζέισον Γκρέιντζερ σκέφτεται ξεκάθαρα το ΝΒΑ, ο Λάρκιν οδεύει προς παραμονή στην Μπασκόνια ενώ η αποχώρηση του Ταϊρίς Ράις από την Μπαρτσελόνα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος στρέφεται επομένως και στις περιπτώσεις που ξεχώρισε στο Summer League, θυσιάζοντας έτσι την ευρωπαϊκή εμπειρία που είναι απαραίτητη στον Ολυμπιακό.

Στους Πειραιώτες έχουν προταθεί ο Μπράιαν Ρόμπερτς (32χρ. 1.85μ), ο οποίος είχε περάσει από την Μπάμπεργκ την περίοδο 2009-2012 και  Ντουάιτ Μπάικς (28χρ, 1.91μ)με θητεία σε Λέικερς, Ράπτορς και πιο πρόσφατα στην κινεζική Fujian Sturgeons. Ωστόσο κανείς από τους δύο δεν τρελαίνει τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού κοιτάζει παράλληλα και προς την Κίνα για παίκτες που θα μείνουν ελεύθεροι και για τους οποίους θα υπάρξει ενδιαφέρον.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ