21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Εν αρχή ην η… εμπιστοσύνη στις Φιλιππίνες (pics)

Ενωμένες και με μεγάλη εμπιστοσύνη στο αγωνιστικό πλάνο τους προχωρούν οι Φιλιππίνες στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας έχει μέχρι στιγμής τρεις νίκες στο Β’ Όμιλο της Ζώνης Ασίας-Ωκεανίας, έχοντας χάσει μόνο από την αήττητη Αυστραλία. «Όλοι για έναν κι ένας για όλους» είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στους «γκίλας», με τον Τζουν Μαρ Φαγάρδο να δίνει το… σύνθημα μέσω της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης: «Φυσικά και υπάρχει πίεση για το επόμενο "παράθυρο", αλλά θα πρέπει ως ομάδα να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον και τον τρόπο παιχνιδιού μας. Θα πρέπει, πραγματικά, να ακολουθήσουμε το πλάνο μας και να κάνουμε ό,τι μας πει ο προπονητής μας, για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Ο 28άχρονος σέντερ δίνει σημαντικές βοήθειες στο νατουραλιζέ Αντρέι Μπλατς, έχοντας μέχρι στιγμής στα προκριματικά κατά μέσο όρο 11,3π., 4,5 ριμπάουντ και 1 κόψιμο. «Όποιος κι αν είναι ο ρόλος που μου δίνεται στην ομάδα, τον αποδέχομαι και τον εκπληρώνω. Παίζουμε απέναντι σε δυνατούς παίκτες και κόντρα σε σκληρούς αντιπάλους, αλλά είμαι ευγνώμων στην ομάδα μου και τους προπονητές μου για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν», συμπλήρωσε ο γεννημένος στην Κομποστέλα διεθνής.

Οι Φιλιππίνες έχουν να δώσουν ακόμα δύο αγώνες στον πρώτο γύρο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, στην Κινεζική Ταϊπέι (29/06) κι εντός έδρας με τα «καγκουρό» (02/07). Είναι μέχρι στιγμής δεύτερες με 3-1, με την Κινεζική Ταϊπέι να έχει 3-1 και την Ιαπωνία 0-4, ενώ όπως προείπαμε αήττητη με 4-0 είναι η Αυστραλία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ