20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για Γαβριήλ

Την καλύτερη επιλογή φαίνεται πως έκανε η Ράντες, η οποία επανέφερε στις τάξεις της τον προπονητή των επιτυχιών.

Συγκεκριμένα, η πολυνίκης Πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος Τυνησίας (συνεχόμενα το 2016-17 & το 2017-18 ), δις φιναλίστ του FIBA Africa Champions League και η καλύτερη Αραβική ομάδα βάσει αποτελεσμάτων σε Μέση Ανατολή και Αφρική, Ράντες, το 2014, έχοντας στο τιμόνι της τον Λίνο Γαβριήλ, με πολύ νεανική ομάδα και 13/14 νίκες και το 2017 με επτά διεθνείς παίκτες, έφτασε στον τελικό του FIBA Champions League, όπου έχασε από υπερδυνάμεις της Ηπείρου (Αγκόλα). Φέτος, έφερε πίσω τον Ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Κύπρου και το ξεκίνημα είναι ιδανικό στο εγχώριο πρωτάθλημα…

Χωρίς τους Αμερικανούς της Τόρεϊ Τόμας (Άρης Θεσσαλονίκης, ΑΕΚ Λάρνακας, Ρόζα, Παρτιζάν) και Νικ Ουέστ (Alabama με μέσο όρο 15 πόντους και 10 ριμπάουντ), όπως επίσης και με τις απουσίες των δύο διεθνών Τυνήσιων: Ζιέτ Σενούφι και Χαμούτι Χαντίταν, που γύρισαν με τραυματισμούς από τις τρίμηνες υποχρεώσεις τους με την Εθνική Ομάδα, όπου προκρίθηκαν για δεύτερη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα δείχνοντας ότι η Τυνησία είναι η πρώτη δύναμη σε Αφρική, Μέση Ανατολή και γενικότερα στον αραβικό κόσμο, κατάφερε να επικρατήσει 81-52 επί της Μπιζερτιν και να κάνει το 3-0 με τον Κύπριο τεχνικό να χρησιμοποιεί αρκετούς νεαρούς σε ηλικία παίκτες.

Πλέον, στην Ράντες υπάρχει ενθουσιασμός για την επιστροφή του κόουτς Γαβριήλ και έχουν μπει οι βάσεις για την κατάκτηση του Παναφρικανικού Πρωταθλήματος τον Δεκέμβριο που είναι και ο διακαής πόθος της διοίκησης και ο λόγος που υπέγραψαν ξανά τον καταξιωμένο προπονητή. Η Ράντες δίνει το Σάββατο άλλον έναν αγώνα για το τοπικό πρωτάθλημα και στη συνέχεια ταξιδεύει στο Λίβανο για το μεγάλο τουρνουά Χαρίρι, όπου ο Λίνος Γαβριηλ επιστρέφει μετά το 2012 όπου με την προηγούμενο του Ομάδα Ετουάλ του Σαχέλ, κόντεψε να κάνει τότε την τεράστια έκπληξη χάνοντας από την Ριάντι του Λευτέρη Σούμποτιτς με μόλις 9 πόντους στον τελικό, με τη διαφορά τον δυο ομάδων να είναι χαώδης όσον αφορά το μπάτζετ.

Ο κύριος Γαβριήλ και οι συνεργάτες του (στο τεχνικό του τιμ ως assistant coach είναι και ο Ελλαδίτης Σωτήρης Σπασέγκος) ευελπιστούν να είναι όλη η ομάδα μαζί έτσι ώστε στο τουρνουά να μπουν οι βάσεις για μια επιτυχημένη χρόνια. Θυμίζουμε ότι ο Κύπριος προπονητής τα τελευταία 10 χρόνια έχει κατακτήσει 11 τίτλους σε 18 τελικούς, με το παλμαρέ του να περιλαμβάνει πρωτάθλημα και κύπελλο σε δυο διαφορετικές ηπείρους, όντας ο μοναδικός από Ελλάδα και Κύπρο που έχει πετύχει κάτι τέτοιο. Επίσης, έχει παρουσιαστεί σε δύο τελικούς Ηπείρου (FIBA Champions Cup), δύο φορές στη φάσεις των “8” (FIBA Eurocup) και άλλες δύο στη φάση των “16” (FIBA Europe Cup).

Φέτος, ευελπιστεί να είναι από τους ελάχιστους προπονητές παγκοσμίως που θα κατακτήσει και πρωτάθλημα Ηπείρου τον Δεκέμβριο με την ομάδα του Ράντες που είναι από τα φαβορί για το FIBA Africa Champions League, στην τρίτη του παρουσία στη διοργάνωση! Επίσης, έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα στο Global basketball Summer League ενάντια στον βοηθό προπονητή των Dallas Mavericks από το NBA Darrel Armstrong, ο οποίος είναι και πρώην καλαθοσφαιριστής της ΑΕΚ Λάρνακας, της τέως ομάδας του κόουτς Γαβριήλ, με την οποία κατέκτησε ένα πρωταθλημα, ένα Κύπελλο και ένα Super Cup, φτάνοντας παράλληλα στους “16” του FIBA Europe Cup το 2016, όπου αποκλείστηκε από τους μετέπειτα τροπαιούχους, Σκάιλαϊνερς. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως έχει προπονήσει σημαντικούς παίκτες με παρουσία σε ΝΒΑ και Euroleague, όπως ο Πρίμοζ Μπρέζετς, ο Σάσα Βεζένκοφ, ο Ρόντνι Μπιούφορντ, ο Λόρενζ Γουντς, ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, ο Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς, αλλά και ο Θαντ ΜακΦάντεν, ο οποίος αφού έβγαλε… μάτια στην Ελλάδα, ξεκίνησε εντυπωσιακά και στην Ισπανία!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ