21.4 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ενστάσεις και εντάσεις για το κρυφό χαρτί του Ολυμπιακού

Ενα νέο, πρωτοεμφανιζόμενο θέμα τέθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ που έχει αρχίσει εδώ και λίγη ώρα.

Η ερώτηση περί νόμιμης επικύρωσης της βαθμολογίας μπορεί να έχει απαντηθεί θετικά από το ΑΣΕΑΔ, όμως η νέα παράμετρος που μπήκε στο τραπέζι αφορά στο κατά πόσο προβλέπεται από τους διεθνείς κανονισμούς υποβιβασμός ομάδας που έχει προκριθεί στα πλέι οφ του πρωταθλήματος που συμμετέχει.

Από τα συμφραζόμενα που έχουν προκύψει, αρκετοί συμπεραίνουν ότι ενδέχεται ο Ολυμπιακός να έχει κι άλλα χαρτιά στα χέρια του, με... σφραγίδα FIBA μάλιστα που να απορρίπτει τέτοια περίπτωση και να ετοιμάζεται να το εμφανίσει άμεσα, ανάλογα με την πορεία της σημερινής συνεδρίασης. Χαρτί το οποίο ζητήθηκε και πάρθηκε μετά την γνωστοποίηση του σκεπτικού του ΑΣΕΑΔ, που με απλά λόγια έλεγε ότι μια λίγκα δικαιούται να έχει τους δικούς της κανονισμούς.

Ηδη, πάντως, με το που άρχισε να κυκλοφορεί αυτό το θέμα, ακούστηκαν οι πρώτες  φωνές αντίδρασης, που λένε ότι τους συγκεκριμένους κανονισμούς πρωταθλήματος και δικαίου τους έχουν υπογράψει οι ομάδες που συμμετείχαν και ότι πλέον όλα γίνονται με σαφή στόχο να μην επιτραπεί η έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος.

Τέθηκε επίσης το ερώτημα, αν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε αρχή που να υπέρκειται των οργάνων της δικαιοσύνης μιας χώρας, τα οποία έχουν πάρει τις αποφάσεις του σε ανώτατο βαθμό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ