20.5 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ενισχύσεις για την Σερβία

Η Εθνική Ανδρών αντιμετωπίζει την Σερβία στον 10ο αγώνα της στο πλαίσιο της προκριματικής Φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Οι Σέρβοι χρειάζονται τη νίκη, ιδιαίτερα μετά την εκτός έδρας ήττα της από το Ισραήλ, γι’ αυτό θα παρουσιαστούν με... ενισχύσεις, καθώς θα έχουν την βοήθεια του Βασίλιε Μίτσιτς και του Στέφαν Γιόβιτς. Οι δύο παίκτες μίλησαν γιατην παρουσία τους στους «πλάβι».

«Είναι τρομερό συναίσθημα να βρίσκομαι στην Εθνική ομάδα», τόνισε ο Μίτσιτς και πρόσθεσε: «Αγαπώ να παίζω για αυτή την ομάδα. Ο βασικότερος λόγος που είμαι εδώ, είναι η μεγάλη επιθυμία μου να είμαι με την Εθνική. Εκτός φυσικά από το γεγονός ότι από τη στιγμή που ο κόουτς μας χρειάζεται και μας καλεί, είναι τεράστια τιμή για όλους μας, η μεγαλύτερη, να είμαστε στην Εθνική ομάδα».

Όσο για το αν υπάρχει δυσκολία προσαρμογής. Ο Μίτσιτς απαντά αρνητικά και προσθέτει: «Ξέρω το σύστημα του κόουτς Τζόρτζεβιτς. Είναι το ίδιο ή περίπου το ίδιο με αυτό που έχουμε τα τελευταία δύο χρόνια. Είμαι εξοικειωμένος και δε θα έχω κανένα πρόβλημα».

Η Ελλάδα είναι η μοναδική αήττητη σε αυτή τη φάση στην ευρωπαϊκή ζώνη, έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, αλλά ο Μίτσιτς ξέρει πως για τους Έλληνες παίκτες αυτό δεν σημαίνει πως ο αγώνας θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα γι’ αυτούς: «Η Ελλάδα έχει προκριθεί ήδη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έρθει να παίξει στο Βελιγράδι με λιγότερο ενθουσιασμό, έστω κι αν δεν έχει στο ρόστερ της τους καλύτερους παίκτες. Ειναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

Ο Στέφαν Γιόβιτς από την δική του πλευρά τόνισε: «Αυτή είναι η ιδανική κατάσταση για εμένα. Να μείνω και να παίξω με την Εθνική ομάδα. Η Μπάγερν αντιλήφθηκε τη σημασία της κατάστασης και τους ευχαριστώ πολύ για το γεγονός ότι μου επιτρέπουν να αγωνιστώ με την Εθνική ομάδα της χώρας μου».

Η Σερβία έχει ρεκόρ 5-4 μετά την ήττα από το Ισραήλ. Γεωργία και Ισραήλ ακολουθούν στη βαθμολογία με ρεκόρ 4-5. Η Ελλάδα είναι πρώτη με 9-0, η Γερμανία ακολουθεί με 8-1 και στην τελευταία θέση του ομίλου βρίσκεται η Εσθονία με 2-7.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ