22.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ενισχύεται μέσω Μπαρτσελόνα η Ουκρανία

Η Μπαρτσελόνα επέτρεψε στον Αρτέμ Πουστόβι να αγωνιστεί με την Εθνική Ουκρανίας στο τελευταίο «παράθυρο» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Αν και την Πέμπτη (21/02, 22.00) υποδέχεται στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» την Μπασκόνια, για την 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, άναψε το «πράσινο φως» στον παίκτη της να μεταβεί την Παρασκευή (22/02) στο Κίεβο για την εντός έδρας αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο. O 26άχρονος σέντερ έχει περιορισμένη συμμετοχή με τους Καταλανούς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου, έχοντας πάρει μέρος σε μόλις εφτά ματς με μ.ό. 4π. και 1,1 ριμπάουντ σε 8.24’. Τόσο στο «παράθυρο» του Σεπτεμβρίου όσο και σε εκείνο του Δεκεμβρίου, πάντως, δεν τον είχαν αφήσει να ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Ο Αρτέμ Πουστόβι έχει παίξει μέχρι στιγμής σε έξι αγώνες στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, έχοντας κατά μ.ό. 5π., 2,8 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ σε 14.3’. Η Ουκρανία είναι προς το παρόν πέμπτη στον όμιλό της και «κυνηγάει» το τελευταίο εισιτήριο της πρόκρισης μαζί με το Μαυροβούνιο και τη Λετονία, ενώ έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στα ασιατικά παρκέ η Ισπανία και η Τουρκία. Ο τελευταίος αγώνας των παικτών του Γεβγέν Μούρζιν στα προκριματικά θα δοθεί στη Λιουμπλιάνα κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά ήδη αποκλεισμένη, Σλοβενία (25/02).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ