17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ενθουσιασμός στη Βιτόρια για το Φάιναλ Φορ του 2019 (pics)

Η Βιτόρια θα φιλοξενήσει -κι επίσημα πλέον- το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας το 2019, καθώς υπογράφηκαν τα συμβόλαια ανάμεσα στους αξιωματούχους της πόλης, τους εκπροσώπους της Μπασκόνια και τη διοργανώτρια αρχή.

Η «Fernando Buesa Arena» θα φιλοξενήσει τους αγώνες της τελικής φάσης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου τον επόμενο Μάιο, πιθανότατα στις 17-19/05, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη (07/06) στη βασκική πρωτεύουσα. Κατά την επισημοποίηση της ανάθεσης του Φάιναλ Φορ στη Βιτόρια ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, επανέλαβε τη χαρά του για την απόφασή τους, ενώ οι Βάσκοι τόνισαν από την πλευρά τους πως θέλουν να διοργανώσουν το καλύτερο Φάιναλ Φορ όλων των εποχών.

Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες, όπως παρουσιάστηκαν από τους διοργανωτές, ο οικονομικός αντίκτυπος του Φάιναλ Φορ αναμένεται να είναι μεγαλύτερος των 50 εκατ. ευρώ για την πόλη. Επιπλέον, περισσότερες από 3,4 δισεκατομμύρια αναμένεται να είναι οι αλληλεπιδράσεις των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαφημίζοντας τη διοργάνωση -και κατ’ επέκταση- την πόλη σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο αριθμός αφορά στις αλληλεπιδράσεις που είχαμε για το Φάιναλ Φορ του Βελιγραδίου, φέτος, ενώ πέρυσι ο αριθμός έφθασε τα 2,6 δισ. και πρόπερσι ήταν 1,4 δισ.

Πέραν του Τζόρντι Μπερτομέου, το παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο πρόεδρος της Μπασκόνια Χοσεάν Κερεχέτα, ο γενικός αναπληρωτής της επαρχίας Αλάβα Ραμίρο Γκονζάλες Βίνσεντ, ο δήμαρχος της Βιτόρια Γκόρκα Ουρτάραν και ο σύμβουλος της αυτόνομης κοινότητας της Χώρας των Βάσκων για τον Πολιτισμό και τη Γλωσσολογία Μπίνγκεν Ζουπίρια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ