26 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ενημερώθηκαν για το One Team οι πρεσβευτές των ομάδων (pics+vid)

Παίκτες των ομάδων της Ευρωλίγκας, μεταξύ των οποίων και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, βρέθηκαν στην Βαρκελώνη ώστε να ενημερωθούν για το πρόγραμμα κοινωνική ευθύνης One Team και τις δραστηριότητές του.

Από το 2012, το One Team σε συνεργασία με την Special Olympics έχει βοηθήσει πάνω από 14.000 συμμετέχοντες στο πρόγραμμα μέσα από τα διάφορα πρότζεκτ. Ενόψει της νέας χρονιάς, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις εγκαταστάσεις της Μπαρτσελόνα, όπου οι αθλητές-πρεσβευτές των ομάδων ενημερώθηκαν για τον ρόλο τους και όσα πρέπει να ξέρουν, υποστηρίζοντας τις δραστηριότητες που θα οργανωθούν. Τον Ολυμπιακό εκπροσώπησε ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Φενέρμπαχτσε, Μέλιχ Μαχμούτογλου, δήλωσε: «Αυτή ήταν η πρώτη μου εμπειρία με το One Team και ήταν πολύ ενδιαφέροντα όσα μάθαμε για το πρόγραμμα. Κάποια παιδιά χρειάζονται βοήθεια στις ζωές του και εμείς ως παίκτες και ομάδες μπορούμε να τους δώσουμε αυτήν την βοήθεια. Η Φενέρμπταχτσε έχει πάρα πολλούς φίλους και είναι απίστευτοι, με το One Team θα προσπαθήσουμε να τους στηρίξουμε όσο μας έχουν στηρίξει κι αυτοί».

Η ενεργή συμμετοχή των παικτών ήταν πάντα το κλειδί στην αποτελεσματικότητα του One Team, και έχοντας πάρει μέρος στο πρόγραμμα της Μπαρτσελόνα, ο Πάου Ρίμπας αντιλαμβάνεται την σημασία του να λειτουργούν οι αθλητές ως πρότυπα για τους νέους ανθρώπους στις τοπικές κοινότητες. «Βγάζουμε μια εικόνα στα παιδιά. Όταν έρχονται για να δουν έναν αγώνα, οι άνθρωποι που βλέπουν είναι παίκτες και τους εμπνέουν να γίνουν κι αυτοί παίκτες. Αλλά και εμείς δεν είμαστε τόσο διαφορετικοί. Υπήρξαμε παιδιά κάποτε. Πέρσι στην Μπαρτσελόνα είχαμε ένα πρόγραμμα με μια ομάδα με αμαξίδιο, που μου έδειξε πόσο δύσκολο είναι να παίξεις μπάσκετ σε αμαξίδιο, αλλά και πόσο χαρούμενοι ήταν που προπονούνταν με επαγγελματίες παίκτες. Αν μπορούμε να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη, ας το κάνουμε».

Αναλυτικά οι παίκτες που βρέθηκαν στη Βαρκελώνη: Μπερκ Ντεμίρ (Αναντολού Εφές), Τόρνικε Σενγκέλια (Μπασκόνια), Λεόν Ραντόσεβιτς (Μπάμπεργκ), Μίλκο Μπιέλιτσα (Ερυθρός Αστέρας), Αντρέι Βοροντσέβιτς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Αντρέα Τσιντσαρίνι (Αρμάνι Μιλάνο), Πάου Ρίμπας (Μπαρτσελόνα), Μελίχ Μαχμούτογλου (Φενέρμπαχτσε), Σεργκέι Μόνια (Χίμκι), Γκάι Πνίνι (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Ιωάννης Παπαπέτρου (Ολυμπιακός), Λούκα Ντόντσιτς (Ρεάλ Μαδρίτης), Αλμπέρτο Ντίαθ (Ουνικάχα Μάλαγα), Ράφα Μαρτίνεθ (Βαλένθια) και Αρτούρας Μιλάκνις (Ζαλγκίρις Κάουνας).

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ