25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Ενδιαφέρον εγχείρημα με ερωτηματικά και ρίσκα

Ένα κομμάτι απέμεινε για να συμπληρωθεί το παζλ του ΠΑΟΚ της νέας περιόδου. Ένα σημαντικό κομμάτι αφού ζητούμενο δεν είναι απλά να «γεμίσει» η θέση στο «2» αλλά να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο ποιοτικά το ρόστερ. Ο Δικέφαλος του Βορρά όμως έχει ήδη 13 συμβόλαια στα οποία θα προστεθεί ο Αμερικανός «κόμπο» γκαρντ που αναζητείται αλλά και ο ερχόμενος από το εφηβικό, Γιάννης Γιανναράς.

 

Ακόμη και αν μείνει κανείς στην ποσοτική απαρίθμηση των παικτών που θα έχει στη διάθεση του ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο ΠΑΟΚ είναι «γεμάτος», σε σύγκριση τουλάχιστον με τις ομάδες του τα δύο προηγούμενα χρόνια. Επειδή όμως «ουκ εν τω πολλώ το ευ» η ποσότητα για μία ομάδα που θα δώσει το ελάχιστο 41 ματς στη νέα σεζόν είναι σημαντική όχι όμως και θεμελιώδης. Το ερώτημα ενόψει των φιλικών προετοιμασίας και κυρίως των πρώτων επίσημων αγώνων, είναι τι ομάδα θα παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ που αποτελεί ίσως το πιο ενδιαφέρον ερωτηματικό της σεζόν που έρχεται.

 

Εξηγούμαστε…

 

*Έχει στον πάγκο ένα από τα μεγάλα προπονητικά projects του ελληνικού μπάσκετ έπειτα από επτά χρόνια συμπόρευσης με τον Σούλη Μαρκόπουλο. Από τα αποτελέσματα της επόμενης διετίας δεν θα κριθεί μόνον ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αλλά και αυτοί που πήραν την απόφαση να οδηγήσουν τον ΠΑΟΚ σε αυτήν την αλλαγή που έχει υποστηρικτές αλλά και πολέμιους.

 

*Έχει στο ρόστερ του τρεις βασικούς της Εθνικής ομάδας των νέων που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Κρήτη. Όμως…

 

Ο Κόνιαρης εκτοξεύτηκε σε μία χρονιά αλλά αυτή που ακολουθεί θα είναι σημαντικότερη αφού θα πρέπει να δείξει πως εξελίσσεται.

 

Ο Χαραλαμπόπουλος θα πρέπει μέσα από τον ΠΑΟΚ να γίνει –μπασκετικά- άνδρας αφού αυτό δεν έγινε με τον Παναθηναϊκό και δεν ήταν δυνατόν να γίνει με τις «μικρές» Εθνικές.

 

Ο Καρράς ανηφόρισε στη Θεσσαλονίκη ως επένδυση μέλλοντος και ως ένα ακόμη «στοίχημα». Πόσοι τον ήξεραν πριν το ευρωπαϊκό της Κρήτης αφού δεν έπαιξε καλά-καλά στον Δούκα;

 

*Η σεζόν άρχισε με κατά κάποιο τρόπο «προγραμματικές δηλώσεις» που περιγράφονταν από το τρίπτυχο «πιο σκληρά, πιο γρήγορα, πιο ψηλά». Αν καταφέρει ο ΠΑΟΚ να γίνει πιο σκληρός στην άμυνα, πιο γρήγορος στην επίθεση –γιατί και η περσινή σεζόν με αυτήν την πρόθεση άρχισε αλλά έμεινε στα χαρτιά- και κυρίως να πάει πιο ψηλά από πέρσι, θα έχει κάθε λόγο να «απαιτήσει» από τον κόσμο του να ζεστάνει το επί χρόνια παγωμένο «παλατάκι».

 

Γι’ αυτά και άλλα πολλά, ο ΠΑΟΚ είναι ένα ενδιαφέρον εγχείρημα. Έχει ταλέντο, έχει προοπτική, έχει φιλοδοξίες αλλά οι περισσότεροι από αυτούς που θα το «τρέξουν», μέσα και έξω από το παρκέ, θα περνούν καθημερινά από εξετάσεις. Μπορούν να αντέξουν αυτό το βάρος και παράλληλα θα στηριχτούν στα δύσκολα που θα αρχίσουν από την πρώτη κιόλας εβδομάδα του Οκτώβρη;

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ