22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ενδιαφέρον από το εξωτερικό για στέλεχος της ΑΕΚ (pic)

Η είδηση ότι ο Γκίνας Ρουτκάουσκας από την Μπάμπεργκ, όπου επί μια σειρά ετών και μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο υπήρξε αθλητικός διευθυντής, κατέληξε στην Λοκομοτίβ Κουμπάν και στο πόστο του general manager, ενδεχομένως να μην είχε κανένα ενδιαφέρον, αν δεν έκρυβε ένα παρασκήνιο. 

Ο Λιθουανός δεν ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για να πάρει τη δουλειά. Κατόπιν εισήγησης του Λούκα Μπάνκι η διοίκηση της ρωσικής ομάδας εξέτασε σοβαρά και την περίπτωση του Γιώργου Χήνα, του team manager της ΑΕΚ, με τον οποίον ο Ιταλός είχε άψογη συνεργασία στον ένα χρόνο της παραμονής του στην Ένωση. Ο Μπάνκι είχε προτείνει και τον συμπατριώτη του Νίκολα Αλμπεράνι, ο οποίος ήταν gm στην Αβελίνο μέχρι που αυτή διαλύθηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων. 

Ο Χήνας απέκτησε κάποια στιγμή καλές πιθανότητες να πάρει τη δουλειά, η οποία ωστόσο κατέληξε στον Ρουτκάουσκας, που έχει εδώ και χρόνια εξαιρετική σχέση με τον πρόεδρο της Λοκομοτίβ κι αυτό εν τέλει απέβη καθοριστικό.  

Έχει ενδιαφέρον πάντως ότι παράλληλα με την αγορά των παικτών και προπονητών, που έτσι κι αλλιώς έχει την τιμητική της στο μπάσκετ, έχει αρχίσει εσχάτως να αναπτύσσεται και η αγορά των επαγγελματιών στελεχών. Πρόσφατα ο Χρήστος Σταυρόπουλος έγινε ο πρώτος Έλληνας έμμισθος παράγοντας που πήρε τρόπον τινά μεταγραφή από τον Ολυμπιακό στην Αρμάνι Μιλάνο και καθώς φαίνεται, τέτοιες περιπτώσεις θα μας απασχολήσουν περισσότερο στο άμεσο μέλλον.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ