25.5 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ενα Περιστέρι… στο διάστημα

Το εκπληκτικό Περιστέρι του Αργύρη Πεδουλάκη πέρασε σαν σίφουνας και από το ΑΛεξάνδρειο, νίκησε τον Αρη με 68-62 και με 6/6 απλά περίμενε την εξέλιξη του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ για να δει με ποιον θα μείνει ισόβαθμο στην κορυφή! Μεγάλη η διαφορά στο βάθος των δύο ομάδων και στην ποιότητα λύσεων, απίστευτη η αστοχία του Αρη στα δίποντα και 0/3 εντός έδρας! Εντονα παράπονα των "κιτρινόαμυρων" για διαιτητικές αποφάσεις στα τελευταία λεπτά.

Ενα ημίχρονο... ροκ ήταν το πρώτο, με πολύ μεγάλες διακυμάνσεις, εναλλαγές και σερί και πολύ τρίποντο από τον Αρη που τελείωσε το 20λεπτο με 3/15 δίποντα και 6/15 τρίποντα! Το Περιστέρι είχε μεγαλύτερη ισορροπίας και παρότι ο Αρης προηγήθηκε με 10-0, οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν με 18-12 και έκλεισαν το δεκάλεπτο με 18-14 με τον Βασιλόπουλο να έχει σημάνει την πρώτη αντεπίθεση.

Το Περιστέρι διεύρνυε το προβάδισμά του μέχρι το 19-27, εκεί ήρθε η σειρά του Αρη να αντεπιτεθεί και να περάσει με 30-29, όμως ένα επιθετικό κρεσέντο του Χάροου έφερε το 30-38 του ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος ήταν αυτή που έκανε την διαφορά. Το Περιστέρι με την άμυνά του "εγκλώβισε" τον Αρη ο οποίος ήταν εκενυριστικά άστοχος, οι παίκτες του Πεδουλάκη έβρισκαν με σωστές επιλογές τον στόχο και το 39-54 του 30λεπτού είχε γείρει εμφανώς την πλάστιγγα προς μτην μεριά των φιλοξενούμενων.

Ο Αρης πόνταρε στα τρίποντα, αφού αλλιώς δεν σκόραρε, του μπήκαν και μείωσε στο 55-61 στο 36', αλλά το Περιστέρι είχε λύσεις, μυαλό και ψυχραιμία για να μην απειληθεί περισσότερο και να κρατήσει την νίκη που διακιούταν με βάση την εικόνα του αγώνα.

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ: Ο Ράιαν Χάροου εξελίσσεται από νωρίς σε έναν από του πρωταγωνιστές όχι μόνο του Περιστερίου, αλλά και όλου του πρωταθλήματος. Ηγέτης σε ένα ακόμα παιχν΄'ιδι, αποφασιστικός στα κρίσιμα σημεία, έβαλε την υπογραφή του στην έκτη νίκη της ομάδας του.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το Περιστέρι κυιάρχσηε στα ριμπάουντ με 43-32, ο Αρης είχε το απίστευτο 10/30 δίποντα(!) και η ιστορία του αγώνα δεν γινόταν να γραφτεί διαφορετικά.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ