20.3 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

«Εμφύλιος» στους «16» του Champions League (vid)

Έγιναν γνωστά τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Basketball Champions League, με την κλήρωση που έλαβε χώρα την Παρασκευή (08/02) στη Γενεύη.

Ελληνικό «εμφύλιο» έβγαλε η κληρωτίδα, με τον ΠΑΟΚ να τίθεται αντιμέτωπος με την ΑΕΚ, ενώ ο Προμηθέας Πατρών θα παίξει με την κάτοχο του τίτλου πριν από δύο χρόνια, Τενερίφη.Όποιος από τους δύο «Δικεφάλους» εξασφαλίσει την πρόκριση θα αγωνιστεί στους «4», για την είσοδό του στο Φάιναλ Φορ, απέναντι στο νικητή του ζευγαριού Μπάμπεργκ-Μπάνβιτ, ενώ το αχαϊκό συγκρότημα εφόσον ξεπεράσει το ισπανικό εμπόδιο θα παίξει με το νικητή του Νεπτούνας Κλαϊπέντα-Χάποελ Ιερουσαλήμ. Αναλυτικά...

Τα ζευγάρια των «16»:
1. Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Μπάνβιτ (Τουρκία)
2. Ναντέρ (Γαλλία)-Μπεσίκτας (Τουρκία)
3. Νεπτούνας Κλαϊπέντα (Λιθουανία)-Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)
4. Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία)-Βενέτσια (Ιταλία)
5. ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
6. Προμηθέας Πατρών-Τενερίφη (Ισπανία)
7. Λε Μαν (Γαλλία)-Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία)
8. Αντβέρπ (Βέλγιο)-Μούρθια (Ισπανία)

Οι πρώτες αναμετρήσεις της φάσης των «16» του BCL θα διεξαχθούν το διήμερο 5-6 Μαρτίου και οι επαναληπτικοί στις 12-13 Μαρτίου. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην έδρα των ομάδων που αναφέρονται πρώτες, δηλαδή στο κλειστό της Πυλαίας το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και στο «Δημήτρης Τόφαλος» το Προμηθέας Πατρών-Τενερίφη.

Τα ζευγάρια των «8»:
Νικητής 3-Νικητής 6
Νικητής 4-Νικητής 8
Νικητής 2-Νικητής 7
Νικητής 1-Νικητής 5

Το Φάιναλ Φορ θα διεξαχθεί το διάστημα 3-5 Μαΐου, σε έδρα που θα αποφασιστεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανάλογα με τις ομάδες που θα εξασφαλίσουν την παρουσία τους. Πέρυσι είχε γίνει στο ΟΑΚΑ με νικήτρια την ΑΕΚ και πρόπερσι στα Κανάρια Νησιά με νικήτρια και πάλι την «οικοδέσποινα», Τενερίφη.

Δείτε, στο βίντεο που ακολουθεί, ολόκληρη τη διαδικασία της κλήρωσης... 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ