19.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Εμφύλιοι” και “Δικέφαλοι”

Εξ ορισμού μία ελληνική σύγκρουση σε ματς πλέι οφ έχει ξεχωριστή σημασία. Για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, για έναν επιπλέον λόγο. Αμφότεροι έχουν ξεχάσει τι σημαίνει “εμφύλιος” σε ευρωπαϊκή διοργάνωση παρότι κάποτε ήταν (και) γι' αυτούς μία συνηθισμένη κατάσταση.

 

 

Η τελευταία φορά που η ΑΕΚ αντιμετώπισε μία ελληνική ομάδα στο πλαίσιο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ήταν στις 18 Απριλίου 2002, όταν στο πλαίσιο του ΤΟΡ16 της Ευρωλίγκας, είχε ηττηθεί ως γηπεδούχος με 65-75 από τον Ολυμπιακό. Συνολικά η ΑΕΚ κόντρα σε ελληνικές ομάδες έχει ρεκόρ 1-5 .

 

 

ΑΕΚ (Σάκοτα): Χόλντεν 7, Παντελιάδης 8, Καρ 8, Χατζής 15. Κικίλιας, Τσιάρας 4, Μπιλμπά 3, Μπετς 15, Κακιούζης 5.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σούμποτιτς): Μπουντούρης 3, Παπαλουκάς 8, Παπανικολάου, Ζεβροσένκο 8, Ρισασέ 8, Φορντ 24, Τόμιτς 8, Νικαγμπάτσε, Φέμερλινγκ, Φόρεστ 11, ΝτεΜιγκέλ 5.

 


Από τον τελευταίο “εμφύλιο” για την ΑΕΚ, με τον Νίκο Χατζή απέναντι στον Αλφόνσο Φορντ

 


Ακόμη πιο πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε για να βρούμε την τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ συμμετείχε σε ένα τέτοιο παιχνίδι, απέναντι δηλαδή σε ελληνική ομάδα για μία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ήταν στις 17 Φεβρουαρίου 2000 όταν επίσης για το ΤΟΡ16 της Ευρωλίγκας, είχε επιβληθεί του Παναθηναϊκού εκτός έδρας με 75-71. Ήταν μία από τις έξι νίκες του ΠΑΟΚ στα οχτώ παιχνίδια του απέναντι σε ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 7, Καλαϊτζής 4, Κοχ, Ρότζερς 7, Φώτσης 8, Μποντίρογκα 19, Ρέμπρατσα 18, Κάτας 8.
ΠΑΟΚ (Φλεβαράκης): Νικολαίδης 1, Μασλαρινός 17, Περάλ 12, Μπαζάρεβιτς 12, Έντουαρντς 22, Αγγελίδης 1, Αλεξάντερ 10.

 


Από τον τελευταίο “εμφύλιο” του ΠΑΟΚ, που αν και αδιάφορος είχε νικήσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ

 

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν ήδη τρεις φορές στη διάρκεια της σεζόν, σημειώνοντας από μία νίκη στις έδρες τους για την Basket League και με τον ΠΑΟΚ να παίρνει το παιχνίδι Κυπέλλου για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ