23.1 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Εμπειρία εναντίον ενθουσιασμού στην ACB

Ρεάλ Μαδρίτης και Γκραν Κανάρια θα μονομαχήσουν στους ημιτελικούς της Liga Endesa για μία θέση στη σειρά των τελικών. Οι “μαδριλένοι” βρίσκονται στη φάση των ημιτελικών για δέκατη συνεχόμενη χρονιά ενώ είναι μόλις η δεύτερη φορά της ομάδας από τα Κανάρια.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα προσπαθήσει να συνεχίσει το θετικό σερί που έχει δημιουργήσει τις τελευταίες έξι σεζόν και να βρεθεί στους τελικούς χωρίς πρόβλημα. Από την άλλη η Γκραν Κανάρια βρίσκεται για δεύτερη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά. Την πρώτη φορά, τη σεζόν 2013-2014, κατάφερε να βρεθεί εκεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, κερδίζοντας δηλαδή την τότε αντιπαλό της, τη Μπασκόνια, χωρίς το πλεονέκτημα έδρας και παίζοντας το τελευταίο παιχνίδι της σειράς ως φιλοξενούμενη. Βέβαια η Γκραν Κανάρια δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο που λεγόταν Μπαρτσελόνα και να περάσει στους τελικούς αφού οι Καταλανοί πέτυχαν εύκολα το 3-0. Ρεάλ Μαδρίτης και Γκραν Κανάρια έχουν αναμετρηθεί ξανά σε σειρά play-offs με τη Ρεάλ να διατηρεί ένα απόλυτο 5-0 εις βάρος της Γκραν Κανάρια.

Σήμερα οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για τέταρτη φορά μέσα στη σεζόν. Τον περασμένο Σεπτέμβρη οι δυο τους αναμετρήθηκαν για το Σουπερκάπ στα Κανάρια με τον τίτλο να πηγαίνει στα χέρια των γηπεδούχων.

Στα στατιστικά του ισπανικού πρωταθλήματος, οι αριθμοί φαίνεται να ευνοούν τη Ρεάλ, αφού κάθε φορά που συναντήθηκαν ο πρώτος και ο πέμπτος της κατάταξης της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, η πρόκριση πήγε στον πρώτο. Τέσσερις από τις έξι συνολικά φορές, με «σκούπα» 3-0 ενώ καμία σειρά δεν πήγε σε πέμπτο παιχνίδι.

Από την άλλη τα ρεκόρ για τους παίχτες της «βασίλισσας» συνεχίζονται. Ο λόγος για τον Φελίπε Ρέγιες ο οποίος αναμένεται να γίνει ο παίχτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ACB. Ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης έχει βρεθεί σε 754 αναμετρήσεις στο ισπανικό πρωτάθλημα και χρειάζεται μόνο 2 για να ξεπεράσει το ρεκόρ των 756 του Ράφα Χοφρέσα. Ο Ρέγιες βρίσκεται ακόμα στο νούμερο ένα στη λίστα των παιχτών με τα περισσότερα ριμπάουντ στην ACB με 4.529 ριμπάουντ και στο νούμερο έξι στον πίνακα των σκόρερ με 8.010 πόντους.

Όσον αφορά στους προπονητές των δύο ομάδων, Λάσο και Κασιμίρο έχουν αναμετρηθεί συνολικά 18 φορές στην καριέρα τους στο ισπανικό πρωτάθλημα με ένα πλεονέκτημα 13-5 υπέρ του τεχνικού της Ρεάλ Μαδρίτης. Οι έξι πρώτες αναμετρήσεις τους βέβαια έγιναν όταν ακόμα ο Λάσο βρισκόταν στον πάγκο της Σαν Σεμπαστιάν και ο Κασιμίρο στην Εστουδιάντες.

.Η Γκραν Κανάρια έχει επισκεφτεί συνολικά την έδρα της Ρεάλ 27 φορές έχοντας 6 νίκες και 21 ήττες. Μέχρι πέρυσι η «βασίλισσα» είχε καταφέρει να διατηρήσει ένα καθαρό 10-0 υπέρ της, μέχρι να της το χαλάσει η Γκραν Κανάρια στην τελευταία τους αναμέτρηση για την κανονική διάρκεια της σεζόν 2017-2018, κερδίζοντας την ομάδα του Λάσο με 81-93.

Προκειμένου η Γκραν Κανάρια να καταφέρει να βρεθεί στους τελικούς της Liga Endesa θα πρέπει να κάνει για ακόμη μια φορά την υπέρβαση και να κερδίσει τουλάχιστον ένα παιχνίδι ως φιλοξενούμενη προκειμένου να αντιστρέψει το πλεονέκτημα έδρας και να φέρει τη σειρά «σπίτι» της.

Η συνέχεια της ιστορίας των δύο ομάδων θα γραφτεί σήμερα στις 19.30 στη Μαδρίτη…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ