21.8 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Εμμανουηλίδης: “Αντέχω για να σώσω τον Πρωτέα”

Ο Πρωτέας Βούλας δίνει την μάχη του για να παραμείνει στην Β΄Εθνική και ο Βασίλης Εμμανουηλίδης κάνει ότι μπορεί για να τον βοηθήσει. Κι ας έχει φτάσει στα δεύτερα… άντα του! 

Στο άκουσμα του “Πρωτέας Βούλας” το μυαλό σου πηγαίνει στην γυναικεία ομάδα και την πετυχημένη της πορεία στον χώρο, από την εποχή που έπαιζε στην Α2. Ποτέ άλλωστε στο παρελθόν, ομάδα που παίζει στις… πιο κάτω κατηγορίες, έχει πανηγυρίσει έναν πανελλήνιο τίτλο και δη το Κύπελλο! Δεν είναι όμως μόνο γυναίκες ο Πρωτέας. Έχει και άντρες με την πορεία τους να είναι επίσης αξιοζήλευτη καθώς σε τέσσερα χρόνια μετράνε… ισάριθμες ανόδους. Από την Β’ ΕΣΚΑΝΑ, αισίως στην Β΄Εθνική που δίνουν την μάχη τους για να κρατηθούν εκεί. Και ο Βασίλης Εμμανουηλίδης, ο 40χρονος σκόρερ της, μιλώντας στο basketa.gr ξεκαθαρίζει πως ο στόχος θα επιτευχθεί. 

-Για να μπω κατευθείαν στο… ψητό, θα τον σώσετε τον Πρωτέα;

“Πρέπει να σωθεί! Επιβάλλεται! Πρέπει να κάνουμε μόνο νίκες για να φτάσουμε στην σωτηρία μας. Και θα τις κάνουμε”

-Είστε στην “ουρά” του βαθμολογικού πίνακα και παλεύεται για την παραμονή σας στην κατηγορία. Απέναντι σας, έχετε μια ομάδα, τον Πανερυθραϊκό που θέλει να φύγει από αυτή και να πάει μία πιο πάνω. Το φαβορί άλλο έμοιαζε να είναι πριν το τζάμπολ. 

“Όταν παίζεις με ομάδες από το… πάνω ράφι και που έχουν ως στόχο την άνοδο, βρίσκεις περισσότερα από ένα κίνητρο για να τις κερδίσεις. Έτσι και με τον Πανερυθραϊκό. Κάναμε πολύ καλό παιχνίδι, παίξαμε σκληρά στην άμυνα, δεχθήκαμε λίγους πόντους και από ατυχία δεν τελειώσαμε το ματς… στην ώρα του γιατί ένα λεπττό πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, ήμασταν μπροστά με πέντε πόντους. Τελικά το ματς πήγε στην παράταση και κάναμε υπομονή πέντε λεπτά για να πανηγυρίσουμε μια σπουδαία νίκη”. 

-Τελικά κερδίζει αυτός που στο φινάλε είναι πιο ψύχραιμος και πιο… πωρωμένος;

“Κερδίζει σε όλο το ματς αυτός που το θέλει περισσότερο. Το μπάσκετ θέλει νεύρο, πυγμή, αποφασιστικότητα, μυαλό. Μετά βάζεις και τις τακτικές και τα συστήματα για να δέσει το γλυκό”. 

-Αισθάνεσαι σαν να βάλετε από μόνοι σας την ομάδα και τους εαυτούς σας σε μπελάδες;

“Είμαστε νεοφώτιστοι στην κατηγορία και πολλά παιδιά δεν έχουν ξανά παίξει στην Β΄Εθνική αγνοώντας το πόσο δύσκολη είναι. Εκτός αυτού, έχουμε και κάποιες ατυχίες. Αυτές έχουν να κάνουν με τρεις ήττες που χάσαμε στην κυριολεξία στο ένα σουτ. Και οι τρεις σημειώθηκαν στην έδρα μας. Αν είχαμε πάρει αυτά τα παιχνίδια, τώρα θα ήμασταν πιο άνετοι γιατί θα είχαμε σωθεί. Τώρα θα παλέψουμε λιγάκι παραπάνω αλλά θα τα καταφέρουμε”. 

-Μια αλλαγή προπονητή, συνήθως λειτουργεί ευεργετικά για μια ομάδα. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του Δημήτρη Ποδαρά;

“Ο κόουτς Μανουσέλης είχε μια ευκαιρία την οποία καλά έκανε και “άρπαξε” και πήγε στο Κατάρ. Αλλάξαμε προπονητή αλλά στην ουσία δεν ήρθε κανένας. Ο κόουτς Ποδαράς ήταν βοηθός του Μανουσέλη και ξέρει πως παίζει η ομάδα, πως δεν παίζει, τι κάνει καλά και τι όχι. Δεν του είναι άγνωστη. Δουλεύουμε από την αρχή της σεζόν μαζί, μας ξέρει και τον ξέρουμε, άρα δεν ήταν τίποτα καινούργιο για τον ίδιο αλλά και για μας”. 

-Πλέον στα 40 σου, αντέχεις;

“Δεν είμαι όμως πριν από 20 χρόνια αλλά αντέχω. Και αντέχω για να σώσω τον Πρωτέα. Μετά έχει ο Θεός…”. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ