21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Εμεινε ο Μπόγρης, αποχωρεί ο Τιλί

Ο Ολυμπιακός προχωρά με τον σχεδιασμό του ρόστερ για την αγωνιστική περίοδο 2018-19 ξεκαθαρίζοντας πρώτα την κατάσταση με τους παίκτες που βρίσκονταν σε αυτόν και είτε είχαν option στα συμβόλαιά τους, είτε αυτά έληγαν.

Στην κατηγορία αυτή βρίσκονται ο Γιώργος Μπόγρης και ο Κιμ Τιλί, που ακολουθούν αντίθετη πορεία με τον πρώτο να μένει και τον δεύτερο να αποχωρεί.

Οι «ερυθρόλευκοι» προχώρησαν στην ενεργοποίηση της option για τον Έλληνα σέντερ εκτιμώντας όλη του την παρουσία στην ομάδα την χρονιά που ολοκληρώθηκε, αλλά και το γεγονός, που είναι και το πλέον ουσιαστικό, πως ο Ντέβιντ Μπλατ ζήτησε την παραμονή του.

Ο Μπόγρης ήταν συνεπής, όποτε χρησιμοποιήθηκε βοήθησε, ενώ ένα ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί η παρουσία του το τελευταίο τρίμηνο, όταν και αγωνίστηκε έχοντας υποστεί ρήξη μηνίσκου. Το έκανε με δική του ευθύνη, διακινδυνεύοντας μάλιστα ακόμα πιο σοβαρό τραυματισμό (π.χ. χιαστούς).

Βλέποντας πως υπάρχει πρόβλημα με τραυματισμούς γενικότερα και του Νίκολα Μιλουτίνοφ ειδικότερα, έπαιξε με αυταπάρνηση, βοηθώντας τα μέγιστα όπου του ζητήθηκε, για να περάσει τελικά την πόρτα του χειρουργείου με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων των «ερυθρόλευκων».

Ο Κιμ Τιλί είναι διαφορετική περίπτωση. Ενώ κανείς δεν αμφισβητεί την αξία του και τι μπορεί να προσφέρει σε μια ομάδα, οι απανωτοί τραυματισμοί οδηγούν τον Ολυμπιακό στην απόφαση να μην το ρισκάρει. Ο Γάλλος ουσιαστικά πέρασε μια σεζόν εκτός αγωνιστικής δράσης και οι «ερυθρόλευκοι» δεν θέλουν να πάρουν το ρίσκο της ανανέωσης. Κάτι άλλωστε που είχαν κάνει πέρυσι - για τον ίδιο ουσιαστικά λόγο - με τον Μάτ Λοτζέσκι.

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ