15 C
Athens
Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου, 2025

Ελυσε τη θηλιά όταν άρχισε να σφίγγει

Πριν τρεις εβδομάδες και μετά την ήττα στη Χαλκίδα, ο Άρης ένιωθε την πίεση να του προκαλεί “ασφυξία”. Αφού έχασε με 18 εκείνο το ματς στο οποίο προηγήθηκε με 15, ποιο θα μπορούσε να κερδίσει; Κι όμως “φώναζε” από μακριά ότι αυτή η ομάδα με τις προφανείς βέβαια αδυναμίες, δεν είναι ομάδα του 2-9. Πήρε τρία σερί ματς και σχεδόν ξένοιασε παρότι βέβαια δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής. Ωστόσο έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, ο Άρης όσο θα πρέπει να κοιτάει προς τα κάτω στη βαθμολογία, άλλο τόσο μπορεί να κοιτάει πλέον προς τα πάνω.

 


Δεν είναι εύκολο αφού απέχει δύο νίκες από τον Χολαργό και τον Ήφαιστο τους οποίους θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας στη συνέχεια του δεύτερου γύρου. Ακόμη όμως κι έτσι είναι μεγάλη υπόθεση για μία ομάδα που ήταν με την πλάτη στον τοίχο, να μπορεί να κάνει και τέτοιες σκέψεις.

 


Ο Άρης βρήκε χθες έναν νέο ήρωα, τον Βασίλη Τολιόπουλο που έδειξε ότι μπορεί να εξελιχθεί σε ένα νέο σημείο αναφοράς. Εξίσου ενθαρρυντικό είναι ότι ο Λευτέρης Μποχωρίδης έκανε ίσως το πιο μεστό παιχνίδι του στο φετινό Πρωτάθλημα αφού δεν χρειάστηκε να καταφύγει σε υπερβολές εντός του παρκέ για να βγάλει τον Άρη από τη δύσκολη θέση. Δίπλα τους -ή μήπως μπροστά τους;- ο Γκάρι ΜακΓκί. Τρεις σερί νίκες για τον Άρη, τρία σερί “double-double” απ' τον Αμερικανό.

 


Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν πραγματικά άλλαξε κάτι στο παιχνίδι του Άρη στο τελευταίο διάστημα και μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του ή αν απλά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να αρχίσει να κερδίζει παιχνίδια. Η σύγκριση των αριθμών των πρώτων εννιά αγωνιστικών με τις επόμενες πέντε, το διάστημα δηλαδή στο οποίο την ομάδα καθοδήγησε ο Βαγγέλης Αγγέλου και εκείνο στο οποίο προχώρησε με τον Γιάννη Καστρίτη, δείχνει τον Άρη σε άλλα κομμάτια του παιχνιδιού βελτιωμένο και σε άλλα χειρότερο.

 


Πιο συγκεκριμένα ο Άρης του Καστρίτη είναι καλύτερος από εκείνον του Αγγέλου...


*Στην άμυνα αφού εμφανίζεται με παθητικό μικρότερο κατά 7,82 πόντους.


*Στις βολές με ποσοστό καλύτερο κατά 1,22%


*Στα δίποντα με ποσοστό καλύτερο κατά 3,88%


*Στα επιθετικά ριμπάουντ με μέσο όρο μεγαλύτερο κατά 3,29.


*Στα λάθη, κάνοντας 0,73 λιγότερα ανά αγώνα.


*Στα κλεψίματα με 3,45 περισσότερα ανά αγώνα.

 

 

Ο Άρης του Αγγέλου ήταν καλύτερος από αυτόν του Καστρίτη...


*Στην επίθεση με 1,33 περισσότερους πόντους ανά αγώνα.


*Στα τρίποντα με ποσοστό καλύτερο κατά 8,72%


*Στα αμυντικά ριμπάουντ με 3,88 περισσότερα.


*Στα συνολικά ριμπάουντ με 0,6 περισσότερα.


*Στις ασίστ με 2,2 περισσότερες ανά αγώνα.


*Στα κοψίματα με 1,4 περισσότερα σε κάθε παιχνίδι.

 


Ο Άρης των πρώτων εννιά αγωνιστικών μπορεί να μην ήταν αποτελεσματικός όσο αυτός των πέντε που ακολούθησαν όμως στατιστικά ήταν καλύτερος, όπως δείχνει και ο παρακάτω πίνακας...

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ