24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ελληνοτουρκικές μονομαχίες εν όψει

Στη «μάχη» των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ρίχνονται και πάλι ο Ολυμπιακός και η Νίκη Λευκάδας, αντιμετωπίζοντας τη Χατάι και τη Γαλατάσαραϊ, αντίστοιχα.

Οι παίκτριες του Νίκου Δουβίτσα θα υποδεχθούν την Τετάρτη (28/11, 18.00) την περσινή νικήτρια του Eurocup Γυναικών Γαλατάσαραϊ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Β’ Ομίλου. Τα εισιτήρια κυκλοφορούν ήδη (ACS Courier, Κομμωτήριο Αγνή, Dolce Cafe, Marine & Soul Ναυτιλιακά) και τιμώνται προς δέκα ευρώ, με τις νησιώτισσες να ελπίζουν πως ο κόσμος τους θα τις στηρίξει ξανά. 

Η Νίκη Λευκάδας δεν έχει καταφέρει να κερδίσει φέτος στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης και, όπως όλα δείχνουν, αυτός θα είναι ο τελευταίος εντός έδρας αγώνας της στα ευρωπαϊκά παρκέ.

Οι «ερυθρόλευκες», από την πλευρά τους, ταξιδεύουν την Τετάρτη (27/11) στην Αντάκια, για να τεθούν αντιμέτωπες την Πέμπτη (28/11, 17.00) με τις παίκτριες της Κατερίνας Χατζηδάκη, στο «Antakya Kapali Spor Salonu», στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Β’ Ομίλου της Ευρωλίγκας Γυναικών. H Λικέντρα Τζόνσον, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη, τόνισε πως θα τα δώσουν όλα για το «διπλό»: «Εννοείται ότι πρόκειται να είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα αναμέτρηση για εμάς. Ξέρω ότι η Χατάι είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου και το ματς στην Τουρκία θα είναι ανταγωνιστικό και δύσκολο. Έχει τεράστιο ενδιαφέρον ως ομάδα, αφού διαθέτει αθλήτριες εγνωσμένης αξίας που παίζουν και πολύ καλά κοντά στο καλάθι και έχουν την ικανότητα ψηλά. Όπως είναι κατανοητό, λοιπόν, αναμένεται και εμείς να έχουμε μπόλικη δουλειά γιατί είμαστε κοντύτερες από αυτές, αλλά είμαστε ο Ολυμπιακός, διεκδικούμε παντού τη νίκη και θα δώσουμε ότι έχουμε για να το καταφέρουμε αυτό».

Αναφορικά με την Κόρτνεϊ Πάρις, που αποτελεί παίκτρια-«κλειδί» για το τουρκικό συγκρότημα, πρόσθεσε: «Είναι μία από τις κορυφαίες αθλήτριες στο ποστ στην Ευρώπη. Γεμίζει τη ρακέτα, όχι μόνο με το σώμα της αλλά με τον τρόπο που κινείται. Σίγουρα θα έχει... πλάκα να αγωνιστώ απέναντί της. Είναι καλή ψηλά, τρέχει καλά το παρκέ όποτε το χρειαστεί η προπονήτριά της, αλλά σίγουρα θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον και για εμένα αυτή η πρόκληση».

Η 29χρονη σέντερ στάθηκε και στο τι θα πρέπει να προσέξουν, ώστε να έχουν ελπίδες κατάκτησης της πρώτης νίκης τους στην ιστορία τους στην Ευρωλίγκα: «Τους έχουμε ήδη μελετήσει και πιστεύω πολύ σε εμάς. Σίγουρα το να κόψουμε το τρανζίσιον της Χατάι θα πρέπει να είναι ο αυτοσκοπός μας στην Τουρκία. Οφείλουμε να τους... καθυστερήσουμε και να ανακόψουμε το ρυθμό τους και μέσω αυτού είμαστε ικανοί, για να πάρουμε το παιχνίδι. Είναι πολλά τα στοιχεία που χρειάζονται για να το καταφέρουμε αυτό, επειδή η Χατάι διαθέτει την εμπειρία για να μας δημιουργήσει προβλήματα. Εμείς θα δώσουμε και την ψυχή μας στο παρκέ και θα προσπαθήσουμε η επιστροφή μας στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μας να συνοδευτεί και με ένα θετικό αποτέλεσμα στην Ευρωλίγκα. Από τη μεριά μου, είμαι πολύ χαρούμενη που θα παίξω σε αυτό το παιχνίδι και σε ένα ακόμα ματς σε αυτό το επίπεδο. Μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη αρχίσαμε σιγά σιγά να βρίσκουμε το ρυθμό που είχαμε πριν από την διακοπή. Γίνεται πολύ καλή δουλειά ήδη και ευελπιστώ αυτό να συνεχιστεί και στην πορεία».

https://www.youtube.com/watch?v=jI0TyQi8gxw



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ