15.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ελληνικό χρώμα στο ευρωπαϊκό BWB

Η Ευρώπη παίρνει τη σειρά της στο πρόγραμμα Basketball Without Borders, το οποίο θα έχει και ελληνικό χρώμα. Ανάμεσα στους 63 αθλητές και αθλήτριες από 17 χρονών και κάτω που επιλέχθηκαν βρίσκονται πέντε γνωστά μας ονόματα.

Το "παρών" θα δώσουν στο BWB ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, ο Θωμάς Ζευγαράς, ο Δημήτρης Κλωναράς, ο Άλεξ Αντετοκούνμπο, αλλά και ο Αλεξέι Ποχουσέφσκι, ο οποίος βρίσκεται στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, έχοντας αγωνιστεί με την Εθνική Σερβίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17. Στα κορίτσια δεν υπάρχει ελληνική συμμετοχή.

Αυτή είναη 17η χρονιά που διοργανώνεται το Basketball without Borders (BWB) στην... ευρωπαϊκή του έκδοση, διοργανώνεται από το ΝΒΑ, την FIBA και φέτος από την ομοσπονδία της Σερβίας που θα το φιλοξενήσει από 15 ως 18 Αυγούστου στο Zarkovo Sports Hall & Kosarkaski Centar στο Βελιγράδι.

Ο Βλάντε Ντίβατς είναι ο μεγάλος πρεσβευτής του προγράμματος, φέτος θα έχει δίπλα του και τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς των Κλίπερς και πολλά ακόμη μεγάλα ονόματα όπως ο Νεμάνια Μπιέλιτσα (Σακραμέντο Κινγκς), ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Σακραμέτο Κινγκς), ο Γκάρι Χάρις (Ντένβερ Νάγκετς), ο Νίκολα Γιόκιτς (Ντένβερ Νάγκετς), ο Φρανκ Καμίνσκι (Σάρλοτ Χόρνετς), ο Νικ Βούτσεβιτς (Ορλάντο Μάτζικ), η Άνα Ντάμποβιτς (Λος Άντζελες Σπαρκς), η Σόνια Πέτροβιτς (Φίνιξ Μέρκιουρι).

Στους υπεύθυνους μαζί με τον Ντίβατς βρίσκονται ο Ράσο Νεστέροβιτς, ο Μπρούνο Σούντοφ και ο Ντράγκαν Τάρλατς, αλλά και ο Ζάρκο Τσαμπαρκάπα, ο Πρέντραγκ Ντρόμπνιακ, ο Γκόρνταν Γκίριτσεκ, ο Μπόστιαν Νάχμπαρ, ο Ζάρκο Πάσπαλι, ο Σάσα Πάβλοβιτς, ο Ντίνο Ράτζα, ο Βλάντιμιρ Ραντμάνοβιτς, ο Πέτζα Στογιάκοβιτς, η Ρουθ Ράιλι, ο Μπεν Ούντριχ.

Από τα μεγαλύτερα ονόματα είναι σίγουρα ο Γκρεγκ Πόποβιτς έχοντας στο πλευρό του βοηθούς προπονητές ομάδων του ΝΒΑ. Σίγουρα ένα τριήμερο που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσα παιδιά βρεθούν στο Βελιγράδι και το παρακολουθήσουν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ