24.7 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ελληνες γίγαντες ισοπέδωσαν την Ισπανία!

Το ελληνικό μπάσκετ πανηγυρίζει άλλη μια μεγάλη διάκριση, ένα μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ με την προσδοκία αυτό να είναι το χρυσό. Η Εθνική Νέων Ανδρών πήρε πανηγυρική πρόκριση για τον τελικό, κατατροπώνοντας τους Ισπανούς με 77-56 και αύριο το βράδυ (21.15) απέναντι στο Ισραήλ θα επιδιώξει να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης.

Οι Ελληνες διεθνείς γνώριζαν ότι απέναντι είχαν έναν αντίπαλο... ντελικάτο και με σαφή οδηγία να πιέσουν στην άμυνα τον έβγαλαν από νωρίς από το ρυθμό του. Με τον Λούντζη για πρώτη φορά στην αρχική πεντάδα και άκρως αποτελεσματικό πάνω στον Ισπανό σκόρερ Γιούστα, η ελληνική ομάδα αποσυντόνισε τελείως τους αντιπάλους που έβλεπαν να τους μένει η μπάλα στα χέρια χωρίς καν να εκδηλώσουν επίθεση.
Ο Χαραλαμπόπουλος σήκωσε το επιθετικό βάτρος, με 8 πόντους στο δεκάλεπτο, η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 15 πόντους, στο 24-9 και το δεκάλεπτο έληξε 24-14 με ένα μικρό σερί των Ισπανών στο φινάλε.

Η συνταγή είχε βρεθεί και συντηρήθηκε με την ίδια επιτυχία στη δεύτερη περίοδο. Ενα άγονο τρίλεπτο της Εθνικής ήταν ανώδυνο αφού διατηρήθηκε και το μηδέν παθητικό, στο 15' το σκορ ήταν 30-16 με την Ελληνική ομάδα να έχει δεχτεί μόνο ένα καλάθι και το 37-24 του ημιχρόνου ήταν ενδεικτικό της εικόνα τους αγώνα, με την ελληνική άμυνα να πρωταγωνιστεί και τον Χαραλαμπόπουλο να έχει φτάσει τους 10 πόντους.

Η έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου έμοιαζε με... κονσέρτο για πολυβόλα. Εκατέρωθεν εύκολα καλάθια, αφού οι μεν Ισπανοί χτυπούσαν μέσα στο καλάθι επιδιώκοντας το τρίτο φάουλ του Χαραλαμπόπουλου, δεν το πήραν αλλά σκόραραν εύκολα, οι δε Ελληνες διεθνείς "τάιζαν" κυρίως με μαγικές πάσες του Κόνιαρη τον Καρρά που σκόραρε ακατάπαυστα σε... κενή εστί και έτσι η διαφορά διατηρούταν σταθερά πέριξ των 15 πόντων. Στο 25' το σκορ ήταν 50-36 και το δεκάλεπτο έληξε με 60-45 και τους Ελληνες διεθνείς να μην έχουν χάσει στιγμή την αυτοσυγκέντρωσή τους και τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.

Οι εγκλωβισμένοι Ισπανοί το... έριξαν στα άστοχα τρίποντα, οι Ελληνες διεθνείς συνέχιζαν να παίζουν ορθολογικά και να σκοράρουν με τον Χρηστίδη και το +20 στο 32', 65-45 έδειχνε ότι το νερό είχε μπει στο αυλάκι και τίποτα δεν μπορούσε να στερήσει από την Εθνική μας την παρουσία στον τελικό που δικαιούταν.

ΤΟ "ΚΛΕΙΔΙ": Ο Χαραλαμπόπουλος έκανε άλλη μια ηγετική εμφάνιση, ο Κόνιαρης άλλη μια... μαεστρική, όμως, ο Μιχάλης Λούντζης είχε έναν ξεχωριστό ρόλο στη θριαμβευτική νίκη της Εθνικής. Αρχισε το ματς για πρώτη φορά στο τουρνουά, "κλείδωσε" το επιεθτικό όπλο των Ισπανών, Γιούστα και έδειξε εξ αρχής ότι υπήρχε ο τρόπος να αφοπλιστεί ολοκληρωτικά η Ισπανία. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι 17 ασίστ της ελληνικής ομάδας, έναντι μόλις 8 των Ισπανών, δείχνει ποιός έπαιζε οργανωμένα και με σωστές τελικές επιλογές, ποιος έκανε... του κεφαλιού του και πώς τελικά το ματς κρίθηκε τόσο εύκολα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ