17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Έλληνας και Βραζιλιάνος, το «θανατηφόρο» δίδυμο για τις Η.Π.Α

Μπορεί οι Αμερικανοί να μην βρέθηκαν στο Παγκόσμιο της Κίνας με τα πρώτα τους ονόματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν το φαβορί για το χρυσό.

Έτσι. μπορεί να ηττήθηκαν μετά από 13 χρόνια και 10 ημέρες, δηλαδή από τη νίκη της Εθνικής Ελλάδας στη Σαιτάμα της Ιαπωνίας με 101-95 στον περιβόητο ημιτελικό, αλλά εκτός της ζώνης των μεταλλίων μένουν μετά από 17 χρόνια, και σίγουρα οι δυο περιπτώσεις έχουν μια «σατανική» σύμπτωση.

Συγκεκριμένα στις 5 Σεπτεμβρίου του 2002 και στην Ινδιανάπολις, η μετέπειτα πρωταθλήτρια κόσμου, Σερβία, τους είχε κερδίσει στην προημιτελική φάση με 81-78, με δίδυμο διαιτητών, έναν Έλληνα, που ήταν ο Νίκος Πιτσίλκας και έναν Βραζιλιάνο, τον Κάρλος Ρενάτο Ντος Σάντος, με τον Πιτσίλκα να παίζει και τον μεγάλο τελικό.

Φυσικά από τότε κύλησε πολύς χρόνος, και έτσι θεσπίστηκαν οι τρεις διαιτητές, με τους δυο να είναι και σήμερα (11/9) από τα ίδια κράτη. Η διαφορά είναι ότι πρώτος ήταν ο Βραζιλιάνος Γκιγιέρμε Λοκατέλι και δεύτερος ο Γιώργος Πουρσανίδης, ενώ τρίτος ήταν ο Φιλιππινέζος, Φέρντινταντ Πασκουάλ.

Σίγουρα την επόμενη φορά που στις Η.Π.Α θα δούνε τέτοιο δίδυμο σε προημιτελικό δεν θα αισθάνονται άνετα.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ