25.4 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Ελλαδάρα έτοιμη για τελικό…

Η μεγαλύτερη μέρα -μέχρι την επόμενη- είναι σήμερα (22/7) για την Εθνική Νέων που θα κοντραριστεί στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ με την Ισπανία (21.15).

Οι διεθνείς μετρούν πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και καλπάζουν έχοντας ως μεγάλο στόχο το χρυσό μετάλλιο. Στο πολύ κρίσιμο παιχνίδι που τους έβαλε στη ζώνη των μεταλλίων κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της μαχητικής Λιθουανίας με 76-72. Μάλιστα τα παιδιά του Ηλία Παπαθεοδώρου πραγματοποίησαν επική ανατροπή και πήραν το μομέντουμ για τη συνέχεια, έχοντας σε πολύ μεγάλη μέρα τον Αντώνη Κόνιαρη αλλά και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Απέναντι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα τεθεί η πάντοτε επικίνδυνη Ισπανία. Οι πιτσιρικάδες «Φούριας Ρόχας» είναι -όπως και η Ελλάδα- αήττητοι. Στον πρώτο γύρο νίκησαν εύκολα τη Σλοβενία και την Ιταλία, ενώ έκαμψαν οριακά (88-87) την αντίσταση της Σερβίας. Εύκολο έργο είχαν στη φάση των «16» κόντρα στη Λετονία, ενώ στα προημιτελικά «λύγισαν» τους Γερμανούς με 69-61. Οι Ίβηρες φημίζονται για το καλό περιφερειακό τους σουτ και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.

Η Εθνική αναμένεται να έχει τη στήριξη του κόσμου της που θα βρεθεί στις εξέδρες του κλειστού γηπέδου του Ηρακλείου.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια

Στις 19.00 θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιτελικός μεταξύ του Ισραήλ και της Γαλλίας. Οι Ισραηλινοί αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, ενώ οι «μπλε» είναι πάντοτε ισχυροί στις μικρές ηλικίες.

Για τις θέσεις 5-8 η Λιθουανία θα παίξει με τη Γερμανία στις 19.00 και η Ισλανδία με τη Σερβία στις 21.15.

Στη μάχη για τις θέσεις 9-12 το Μαυροβούνιο θα κοντραριστεί με την Τουρκία στις 14.30 και η Σουηδία με την Ουκρανία στις 16.45.

Τέλος αγώνες διεξάγονται και για την κατάταξη των ομάδων από την 13η έως την 16η θέση. Η Σλοβενία θα παλέψει με τη Λετονία στις 14.30 και η Ιταλία με την Τσεχία στις 16.45.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ