19.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ελλάδα – Σερβία 51-85: Άντεξε για ένα δεκάλεπτο πριν παραδοθεί (pics)

Η Εθνική Γυναικών δεν μπόρεσε να αντισταθεί ιδιαίτερα στη Σερβία και ηττήθηκε με 85-51, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του δευτέρου ομίλου του Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στη Βαλένθια.

Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική ήττα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που -αγωνίστηκε χωρίς να έχει στη σύνθεσή του την Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου και- πλέον θα περιμένει να μάθει το αποτέλεσμα του αγώνα της Ιταλίας με το Μαυροβούνιο (18/6, 16.00) για να γνωρίζει τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η «γαλανόλευκη» ελπίζει σε νίκη του Μαυροβουνίου ούτως ώστε να χρειάζεται μία απλή νίκη κόντρα στις Ιταλίδες την Κυριακή (20/6, 19.00), δίχως να την απασχολεί η διαφορά. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να πετύχει τεράστιες υπερβάσεις για να μην αποκλειστεί πρόωρα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, αυτή δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις τυπικά φιλοξενούμενες να ξεφεύγουν γρήγορα 9-0 και ο Βασίλης Μασλαρινός κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ. Η βελτίωση ήταν άμεση και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 17-13 για τη Σερβία.

Τα πάντα όμως τελείωσαν στη δεύτερη περίοδο. Το επιμέρους 23-3 δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο για αισιοδοξία και στο ημίχρονο ο φωτεινός πίνακας στη «Φοντέτα» έγραφε 40-17 κι όλα είχαν κριθεί.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα. Στο 30' το σκορ ήταν 65-37 και η κόρνα της λήξης βρήκε νικήτρια τη Σερβία με 85-51.

Άλυτο ήταν το πρόβλημα στα ριμπάουντ με την Ελλάδα να παίρνει 16 αμυντικά, την ώρα που οι αντίπαλοι μάζεψαν 20 επιθετικά και συνολικά 42 «σκουπίδια».

Μοναδική «διψήφια» για τη «γαλανόλευκη» η Άρτεμις Σπανού με 10 πόντους. Από την πλευρά των νικητριών και οι δώδεκα παίκτριες που χρησιμοποιήθηκαν βρήκαν σκορ, με την Κρβέντακιτς να ξεχωρίζει με 13.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ