27.2 C
Athens
Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2024

Ελεύθερος ο Καντέρ! (pics)

Χρειάστηκε να συνεργαστεί το ΝΒΑ με το υπουργείο των Εξωτερικών των ΗΠΑ και να παρέμβουν τηλεφωνικά δύο γερουσιαστές της πολιτείας της Οκλαχόμα ώστε να απελευθερωθεί ο Ενές Καντέρ από τις αρχές της Ρουμανίας και να επιστρέψει ασφαλής στις ΗΠΑ την Κυριακή! Ο σέντερ των Θάντερ συνελήφθη απο τη ρουμανική αστυνομία και κρατήθηκε για αρκετές ώρες στο Βουκουρέστι, όπου βρέθηκε μετά από ένα ταξίδι στις Φιλιππίνες, με το αιτιολογικό ότι είχε ανακληθεί το τουρκικό διαβατήριό του.

"Ο λόγος που έγινε αυτό είναι φυσικά οι πολιτικές απόψεις μου και αυτός που το έκανε είναι ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Τουρκίας", είπε ο Καντέρ, ο οποίος θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου σήμερα και προανήγγειλε ότι θα πει πολλά.

Ο Ενές Καντέρ είναι γνωστός πολέμιος του καθεστώτος Ερντογάν και φανατικός υποστηρικτής του εξόριστου στις ΗΠΑ Τούρκου θρησκευτικού ηγέτη, Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος είναι ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος στην Τουρκία. Μετά το πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής του, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει πως το γεγονός ότι δεν καλείται στην Εθνική ομάδα της Τουρκίας οφείλεται ακριβώς στις πολιτικές απόψεις του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ