24.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ελευθερούπολη : Δεν κρύβει την θέληση για άνοδο

Η Ελευθερούπολη έχει μπει για τα καλά στο μπασκετικό γίγνεσθαι τα τελευταία χρόνια, και από εκεί που ήταν μια ομάδα που βολόδερνε ανάμεσα σε μέτριες πορείες σε Εθνικό επίπεδο και στις τοπικές κατηγορίες, πλέον ερίζει με την Basket League.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αποτελεί τον προπονητή που προοδεύει μαζί με την ομάδα από το νομό Καβάλας, και διαθέτει ένα ικανό και ποιοτικό ρόστερ να πετύχει τον στόχο του. Το ξεκίνημα μόνο ιδανικό δεν ήταν, καθώς δυο εντός έδρας «χαστούκια» από Ψυχικό (για το κύπελλο) και το Μαρούσι ξύπνησαν τον Γυμανστικό, ο οποίος απάντησε με τρεις σημαντικές νίκες, και με το καλημέρα έχει μπροστά του το εκτός έδρας ντέρμπι κορυφής με τον Απόλλωνα στην Πάτρα (3/4). Πλήγμα η αποχώρηση του Σάββα Χρυσόπουλου (11 π., 3,3 ριμπ.) για επαγγελματικούς λόγους, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και μια προσθήκη.

Προπονητής : Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος όπως αναφέραμε αποτελεί έναν προπονητή που έχει συνδυάσει το όνομα του με την πρόοδο του συλλόγου, ενώ το θετικό είναι ότι στηρίζεται σταθερά σε αυτή του την πορεία, όντας άπειρος από το επίπεδο της Α2 Ανδρών. Ωστόσο με την δουλειά του τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και στην διαχείριση των προσωπικοτήτων που διαθέτει η ομάδα του δείχνει να τα καταφέρνει άριστα.

Έμψυχο δυναμικό : Ο ΓΣΕ διαθέτει μια πλειάδα παικτών με προσωπικότητα και παραστάσεις, με τους Θοδωρή Τσιλούλη (16,5 π, 3,5 ριμπ. 2,8 ασίστ) και Γιάννη Δημάκο (16,3 π., 5 ριμπ., 2,5 ασίστ) να ηγούνται της προσπάθειας του. Από εκεί και πέρα συναντάμε παίκτες με τεράστια εμπειρία όπως ο Θωμάς Νίκου (8 π., 9 ασίστ) αλλά και τους Ανδρέα Τσουμάνη (9,5 π., 4,8 ριμπ.), Γιάννη Σταμπουλή (7,8 π.μ 4 ριμπ.), Στέλιο Χάλαρη (7,5 π. 4,8 ριμπ) και Αλέξη Ράπτη (4,8 π., 5,3 ριμπ.).

Πρόβλεψη : Η Ελευθερούπολη θα κυνηγήσει την απευθείας άνοδο, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο ρεαλιστικός της στόχος είναι τα πλέι οφς, και το πλεονέκτημα έδρας σε αυτά. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να προσέξει τα αποτελέσματα με τις διεκδικήτριες ομάδες, με την εντός έδρας ήττα από το Μαρούσι να «πονάει» προς αυτή τη διαδρομή.

Για να δείτε τα αναλυτικά στατιστικά της Ελευθερούπολης πατήστε ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ