25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκτός playoffs η Μπαρτσελόνα, τα δάκρυα του Ντιανιέ (pics, vids)

Ένα τρίποντο που μπήκε και βγήκε, δύο τρίποντα που δεν μπήκαν στη διπλή τελευταία επίθεση και η Μπαρτσελόνα είπε αντίο στα playoffs του ισπανικού πρωταθλήματος. Το τελικό 67-64 έδωσε το 2-1 και την πρόκριση στη Βαλένθια που περιμένει το νικητή του ζευγαριού Ουνικάχα Μάλαγα - Ιμπεροστάρ Τενερίφε. Ο Στράτος Περπέρογλου ήταν από τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα που ξεχώρισαν με 7 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ και καλές άμυνες σε 24'32''. Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ είχε 2 πόντους σε 12'19''.

(Photo ACB)

Η Βαλένθια μπήκε με τη διάθεση να υπερασπιστεί την έδρα της και το έδειξε στο παρκέ φτάνοντας στο 15-3 (4’30’’). Ο Όλεσον και ο Κοπόνεν τη βοήθησαν να αφυπνιστεί με τα σουτ τριών πόντων στα οποία ευστόχησαν και τους γηπεδούχους να μένουν χωρίς εύστοχο καλάθι για περίπου τέσσερα λεπτά. Η μορφή του αγώνα άλλαξε σταδιακά για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο 19-14.

Οι Καταλανοί συνέχισαν να κυνηγούν, αν και κάθε φορά που έδειχναν πως μπορούν να πλησιάσουν, ένα τρίποντο συνήθως τους χάλαγε τα σχέδια. Όπως αυτό το Σαν Εμετέριο που εκανε το 28-20 (16’30’’). Η απάντηση ήρθε από τα 6μ75 και για την Μπαρτσελόνα με τον Στράτο Περπέρογλου και τον Όλεσον και πάλι (28-26, 19’), πριν με τον ίδιο τρόπο ο Σαν Εμετέριο ευστοχήσει με τη σειρά του γιατ ο 31-26.

Με την επιστροφή του αγώνα φάνηκε να.. φτάνει στο γήπεδο και ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς,  ο οποίος δεν είχε «παρουσιαστεί» ούτε στον δεύτερο αγώνα. Με δικές του ενέργειες διαμορφώθηκε το 35-26 (21’20’’). Κάπου εκεί το... δρόμο για το παρκέ βρήκε και ο Ταϊρίς Ράις, ο οποίος ήρθε να συνδράμει τους συμπαίκτες του και να δώσει, όπως έκανε και ο Ρένφρο, ενέργεια και λύσεις. Μάλιστα σε ένα τάιμ άουτ, πήρε ακόμη και το λόγο, θέλοντας να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του. Μέσα σε όλα αυτά και με το σκορ να έχει πάει από το 40-32 στο 40-37 (24’30’’), ο Κλαβέρ προσπαθώντας να «κυνηγήσει» έναν αντίπαλο στη διείσδυσή του προς το καλάθι, «γύρισε» το γόνατό του και βγήκε εκτός μάχης. Ήταν η εναλλακτική του Μπαρτζώκα στη θέση 5, όπου πλέον είχε απομείνει με το Άντε Τόμιτς (ο Μούσα Ντιανιέ είχε τραυματιστεί στο προηγούμενο παιχνίδι της σειράς στη Βαρκελώνη).

Περπέρογλου και Τόμιτς έδωσαν τη διαφορά τη μικρότερη δυνατή τιμή της (42-41, 26’) με τον Σίκμα και τον Σάστρε να απαντούν (49-42). Η Μπαρτσελόνα πλησίασε και πάλι στον έναν πόντο (62-61, 36’) και ξανά στο 65-64 και τις δύο με 1/2 βολές από τον Τόμιτς (38'50''). Στο 66-64 με δευτερόλεπτα να υπολείπονται ο Ρένφροε σηκώθηκε από τα 6μ75, η μπάλα μπήκε και βγήκε με έναν απίστευτο τρόπο και ο Σάστρε κέρδισε το φάουλ, για να γράψει το 67-64 με 1/2 βολές. H Μπαρτσελόνα είχε δύο ευκαιρίες να ισοφαρίσει, αλλά κανένα από τα δύο σουτ του Ράις δεν βρήκε το στόχο με τη Βαλένθια να πανηγυρίζει την πρόκριση στους ημιτελικούς των playoffs.

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

Με αυτόν τον τρόπο άρχισε ο αγώνας

Ο Σαν Εμετέριο στο coast to coast

Στο τέλος του χρόνου

Εντυπωσιακός Ουίλ Τόμας για την Βαλένθια

Καθοριστικός ο Όλεσον με 3/3 τρίποντα

Σαν Εμετέριο και πάλι

Από τρίποντο σε... τρίποντο

Και έχουμε κι άλλο

Διαγωνισμού συνέχεια

Το φινάλε του αγώνα

Και τα δάκρυα του Ντιανιέ στον πάγκο

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ