27.4 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Εκτός διεκδίκησης Προολυμπιακού η Ελλάδα!

Την ώρα που χώρες από όλον τον κόσμο "σφράγιζαν" την υποψηφιότητά τους για την ανάληψη ενός από τα τέσσερα Προολυμπιακά τουρνουά που θα γίνουν στα τέλη του επόμενου Ιουνίου και κάποιες το ανήγγειλαν με ενθουσιασμό, η Ελλάδα έμενε οριστικά εκτός νυμφώνος, όπως είχε διαφανεί από την αρχή της προσπάθειας της ΕΟΚ να ενταχθεί στους υποψήφιους.

Το... βαρύτατο τίμημα των πλέον των 2 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτεί η FIBA από τις τέσσερις χώρες που θα αναθέσει τα Προολυμπιακά, με την προκαταβολή μάλιστα για την υποστήριξη της υποψηφιότητας να φτάνει τις 300 χιλιάδες(!), αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο. Η ΕΟΚ στο ραντεβού που είχε κάνει με τον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη είχε θέσει τα δεδομένα και ανέμενε την απάντηση για τις προθέσεις της Πολιτείας για υποστήριξη, που δεν ήρθε ποτέ. Οχι η υποστήριξη, αλλά ούτε καν η απάντηση μέχρι την χθεσινή καταληκτική ημερομηνία. Ανεπίσημα λέγεται ότι η FIBA έχει δώσει μια παράταση, αλλά στην περίπτωσή μας δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι αφού και από την Γενεύη και τα κεντρικά... μάταια έψαχναν ένα ελληνικό σινιάλο.

Εξ αρχής έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε αισιοδοξία αφού οι πρώτες αντιδράσεις (και... τελευταίες όπως φάνηκε) ήταν αρνητικές για την χορήγηση ενός τέτοιου ποσού αυτή την εποχή μόνο για την φιλοξενία ενός τουρνουά και όχι για εξασφαλισμένη συμμετοχή στην μεγάλη διοργάνωση. Ετσι, η Εθνική θα περιμένει αρχικά να μάθει τις τέσσερις χώρες που θα πάρουν τα τουρνουά και εν συνεχεία την κλήρωση για το πού θα πάει για να διεκδικήσει το εισιτήριο για το Τόκιο.

Η διαδικασία είναι τέσσερα Προολυμπιακά των έξι ομάδων με μόνο τον νικητή του καθενός να προκρίνεται και οι (αυθαίρετες) εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δύο στην Ευρώπη και από ένα σε ΗΠΑ και Ασία ή Αφρική.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ