26.1 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Εκτελεστής Κάρολ από τα 6μ75 (Vids)

Στο τζάμπολ τα πάντα ήταν ξεκάθαρα. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετώπιζε την Νταρουσάφακα στα play offs και η Αναντόλου Έφες τον Ολυμπιακό. Με πλεονέκτημα η πρώτη, με... μειονέκτημα η δεύτερη. Η μεταξύ τους αναμέτρηση ήταν ουσιαστικά τυπική διαδικασία, αλλά ποιος θέλει να φύγει από το γήπεδο ηττημένος; Αυτή που τα κατάφερε καλύτερα ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης που έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα με το τελικό 97-80.

Ο Πάμλο Λάσο είχε προϊδεάσει για απουσία των Σέρχιο Γιουλ, Γιόνας Ματσιούλις και Οθέλο Χάντερ, εξαιτίας μικροτραυματισμών. Τελικά από τους τρεις εκτός δωδεκάδας έμεινε μόνο Λιθουανός, ο οποίος εδώ και καιρό έχει ενοχλήσεις στο δεξί πόδι. Οι άλλοι δύο αγωνίστηκαν, αλλά δεν έμειναν και πολύ στο παρκέ, καθώς η πρόθεση του Ισπανού προπονητή ήταν να δώσει ανάσες και σε αυτούς, αλλά και σε συμπαίκτες τους, όπως ο Γκουστάβο Αγιόν για παράδειγμα ή ο Ρούντι Φερνάντεθ.

Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς δεν είχε να αντιμετωπίσει τέτοια θέματα και οι δηλώσεις του στο ημίχρονο για μεγαλύτερη θέληση στο ριμπάουντ, μάλλον έδειχναν πόσο σοβαρά είχε πάρει (και αυτή) την αναμέτρηση.

Μην νομίζετε πως οι παίκτες έκαναν... πλάκα. Ο αγώνας ήταν από την αρχή  ντέρμπι. Λίγο σαν "υποτονικό" κάποιες φορές, αλλά με τη νίκη να είναι σαφές ζητούμενο. Οι Τούρκοι έφτασαν στο 16-23 (11') και το 18-26 (13') με τους Ισπανούς να απαντούν για να πάρουν το προβάδισμα (35-33, 19') και να φτάσουν στο +6 (42-36, 21'40'').

Το σκηνικό το ζήσαμε σε επανάληψη αρκετές φορές ως το τέλος του αγώνα. Με μία από τις δύο ομάδες να παίρνει μια διαφορά 4-6 πόντων, η άλλη να τη φτάνει και να προσπερνάει και ξανά το ίδιο. Όπως έγινε και εκεί στο 33', όταν η Αναντόλου Έφες επέστρεψε για μία ακόμη φορά για να μετατρέψει το 64-60 (31') σε 64-67 (32´45'').

Πέντε συνεχόμενα τρίποντα του Τζέισι Κάρολ έγραψαν το 79-74 (36'), ο Ντρέιπερ τον μιμήθηκε για το 82-76 (36'50''). Στην επόμενη επίθεση ο Κάρολ έχασε το πρώτο του τρίποντο στην αναμέτρηση, έχοντας ως εκείνη τη στιγμή 6/6!  Ο Χάντερ έστειλε τη διαφορά στο +8 με τη 10η ασίστ του Λούκα Ντόντσιτς (84-76, 37'30''). Και ναι... Επειδή είχε ώρα να ευστοχήσει ο Κάρολ έβαλε το 7ο τρίποντό του στον αγώνα για το +11 (87-76, 38') και ο Λούκα Ντόντσιτς και αυτός με σουτ τριών πόντων έγραψε το τελικό 97-80.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο Τζέι Σι Κάρολ... Ανέλαβε τη... διεύθυνση της ορχήστρας και προσπάθησε να "καθαρίσει" τον αγώνα από τα 6μ75... Και τα 7μ και ίσως και κάτι παραπάνω.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ: Ε, εντάξει... Τα τρίποντα του Τζέι Σι Κάρολ. Είχε 7/8 και 28 πόντους στην αναμέτρηση, και ήταν αυτός που υπέγραψε τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης.

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

Και κάποια στιγμιότυπα από την αναμέτρηση...

Με τη σύνδεση του Ερτέλ με τον Ντάνστον...

...τη διπλή τάπα του Γκουστάβο Αγιόν

...τον Μεξικάνο να ευστοχεί λίγο πριν την ανάπαυλα...

 

...το κάρφωμα του Ράντολφ...

 

...τον Κάρολ από τα 6μ75...

 

 

...και απλά Γιουλ: Με το ακροβατικό κλέψιμο και (μαντέψτε!) το τρίποντο

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ