23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Εκπλήξεις, τηλεόραση και μια πόλη γεμάτη μπάσκετ (vids)

Το μπάσκετ κάνει τη δική του επανεκκίνηση στην Ισπανία. Δώδεκα ομάδες βρίσκονται στη Βαλένθια για την τελική φάση της Liga Endesa και η ACB κάνει τα πάντα για να προβάλλει τους αγώνες, το restart, τα αστέρια που θα βρίσκονται στην ίδια πόλη για τρεις εβδομάδες συνολικά. Το τζάμπολ θα γίνει στις 17 Ιουνίου, αλλά όλοι οι συμμετέχοντες έχουν φροντίσει ώστε να το μπάσκετ να γίνει το πρώτο θέμα με αναρτήσεις, βίντεο, φωτογραφίες...

Η τηλεόραση θα είναι παρούσα και όπως ενημέρωσε η ACB 125 χώρες θα δείξουν τους αγώνες. Και γιατί το ισπανικό πρωτάθλημα έχει πάντα το δικό του ενδιαφέρον και τα δικά του μεγάλα ονόματα με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα σε πρώτο πλάνο, αλλά και γιατί η "ζωντανή" αγωνιστική δραστηριότητα γενικότερα είναι περιορισμένη παγκοσμίως εξαιτίας της πανδημίας.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένες συνεντεύξεις Τύπου για την τελική φάση. Αρκετά από τα αστέρια των ομάδων πήραν τη θέση τους μπροστά στα μικρόφωνα: Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας, ο Έντι Ταβάρες, ο Νεμάνια Ράντοβιτς, ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο, ο Νάτσο Γιοβέτ, ο Τσάβι Ραβασέδα, ο Ράφα Μαρτίνεθ, ο Τσάβι Λόπεθ Αροστεγουί, ο Λούκα Βιλντόζα, ο Ντάριο Μπριθουέλα, ο Μιγέλ Σάλβο, ο Βίκτορ Κλαβέρ... Όλοι μίλησαν για αυτή την επανεκκίνηση και τους στόχους που έχουν οι ομάδες τους.

Ο Έντι Ταβάρες. της Ρεάλ Μαδρίτης, μίλησε για εκπλήξεις ανάλογες με αυτές που μπορεί να συμβούν στο Copa del Rey, αφού κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση βρίσκεται η κάθε ομάδα, ενώ σε ένα τόσο μικρό χρονικά τουρνουά και νοκ άουτ αγώνες τις δύο τελευταίες μέρες όλα μπορεί να γίνουν.

Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας ρωτήθηκε για τα μέτρα ασφαλείας, για τις μάσκες που πρέπει να φορούν οι παίκτες και για το παράξενο του ξενοδοχείου με τις ομάδες να τρώνε μαζί, αλλά ταυτόχρονα σε απόσταση, εξαιτίας του κορονοϊού. Ο Βραζιλιάνος γκαρντ της Ιμπεροστάρ Τενερίφης του Γιώργου Μπόγρη, έκανε λόγο για δύσκολο γκρουπ και δύσκολους αγώνες, αλλά και γνώριμα πρόσωπα ανάμεσα στους αντιπάλους ξεκαθαρίζοντας πως υπάρχει η πιθανότητα για την ομάδα του να κάνει κάτι καλό.

Ο Τσάβι Ραβασέδα, συμπαίκτης του Γιάννη Μπουρούση και παίκτης του Φώτη Κατσικάρη στην Γκραν Κανάρια στάθηκε στην απόσταση που έπρεπε να διανύσει κάθε παίκτης, κάθε ομάδα ώστε από τους δύο μήνες απομόνωση να βρεθεί στη Βαλένθια, με άλλες έντεκα ομάδες και ανάμεσα σε δεκάδες παίκτες για ένα μίνι πρωτάθλημα μπάσκετ "στις καλύτερες δυνατές συνθήκες, δεδομένης της κατάστασης με τον κορονοϊό".

Ο Βίκτορ Κλαβέρ, της Μπαρτσελόνα, δήλωσε πως η ομάδα του είναι έτοιμη να αγωνιστεί, έχοντας ως στόχο τον τίτλο. Πρόσθεσε πως η τελική φάση θα είναι αρκετά έντονη με συνεχόμενα παιχνίδια και τις ομάδες να μην έχουν ουσιαστικά περιθώρια για απώλειες αν θέλουν να φτάσουν ως το φινάλε.

Οι αγώνες αρχίζουν στις 17 Ιουνίου με τις ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους των έξι. Οι δύο πρώτες κάθε ομίλου θα αναμετρηθούν χιαστί στους ημιτελικούς και οι νικήτριες θα δώσουν ραντεβού στον τελικό στις 30 Ιουνίου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ