14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εκλογικό κέντρο το γήπεδο των Χοκς!

Σε μια περίοδο έντονα φορτισμένη στις ΗΠΑ λόγω των θανάτων μαύρων πολιτών εξαιτίας υπέρμετρης και αδικαιολόγητης αστυνομικής βίας, όλοι ψάχνουν να στείλουν το δικό τους μήνυμα κατά των πάσης φύσεως διακρίσεων. Και οι Ατλάντα Χοκς αποφάσισαν να διαθέσουν το γήπεδό τους, τη State Farm Arena, ώστε να διαμορφωθεί σε εκλογικό κέντρο ενόψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Και των προκριματικών στις 11 Αυγούστου και των γενικών στις 3 Νοεμβρίου.

Την ιδέα έριξε ο γενικός διευθυντής Στιβ Κούνιν σε μίτινγκ που είχε με τον μεγαλομέτοχο Άντονι Ρέσλερ και τον κόουτς Λόιντ Πιρς και έγινε αμέσως δεκτή. Οι εικόνες συνωστισμού και ταλαιπωρίας των πολιτών της Ατλάντα κατά την πρώτη προκριματική εκλογική διαδικασία της 9ης Ιουνίου ήταν η αφορμή, ωστόσο η ιδέα και απόφαση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της αποστολής ενός ισχυρού μηνύματος δημοκρατίας και ισότητας σε μια περίοδο, που είναι τόσο αναγκαίο αυτό. Άλλωστε η περιοχή έξω από τη State Farm Arena ήταν το επίκεντρο των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στην Ατλάντα για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Η απόφαση αυτή των Χοκς διευκολύνεται και από το πρόγραμμα, καθώς ούτε τον Αύγουστο θα γίνουν παιχνίδια, αλλά ούτε και τον Νοέμβριο, δεδομένου ότι η νέα σεζόν στο ΝΒΑ λογικά θα αρχίσει τα Χριστούγεννα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ