19 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Εκλογές ΕΟΚ: Το Πρωτοδικείο δικαίωσε ακόμα 21 σωματεία

Αλλο ένα γκρουπ ομάδων που είχαν προσφύγει στο Πρωτοδικείο Αθηνών κέρδισε σήμερα το δικαίωμα ψήφου στις επερχόμενες εκλογές της ΕΟΚ. Μετά την προχθεσινή δικαίωση 41 σωματείων, σήμερα άλλα 21 απέκτησαν το ίδιο δικαίωμα. Επί της ουσίας είναι 16, αφού τα 5 είχαν ήδη μπει στο μητρώο άρα και αποκτήσει το δικαίωμα ψήφου. 

Το θέμα είναι τι γίνεται από 'δω και πέρα. Η διορισμένη προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ θα παραδώσει αύριο στην εφορευτική επιτροπή τον εκλογικό κατάλογο που έχει επικυρωθεί με 550 σωματεία και χωρίς αυτά που έχουν κερδίσει τις προσφυγές. Θα δώσει φυσικά και τις δικαστικές αποφάσεις στους δικηγόρους που απαρτίζουν την επιτροπή, για να κρίνουν αυτοί αν θα επιτρέψουν στα σωματεία να ψηφίσουν.

Η λογική λέει ότι θα τα δεχτεί, αφού υπάρχει απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης. Αυτό που δεν μπορεί να... προβλέψει η λογική είναι μήπως πλησιάζοντας προς τις εκλογές βρεθούν κι άλλα σωματεία να προσφύγουν για τον ίδιο λόγο. Που δεν το είχαν κάνει μέχρι τώρα για κάποιους λόγους και το αποφασίσουν λίγα 24ωρα πριν την προγραμματισμένη διαδικασία, με άγνωστες συνέπειες προς αυτή τη διαδικασία αν υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες ή δεν υπάρχει χρόνος για την εφαρμογή αυτών.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ