17.5 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Εκλογές ΕΟΚ – Λιόλιος: «Αμεσα εκλογές, τέλος στις κατά το δοκούν παρερμηνείες»

Οι δικαστικές διεργασίες που έχουν αρχίσει για μία ακόμα φορά πλησιάζοντας προς προγραμματισμένες εκλογές της ΕΟΚ, έχουν δημιουργήσει ερωτηματικά λόγω... κακής προϊστορίας για τις προθέσεις κάποιων σχετικά με τη διενέργειά τους. Μετά και τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου, και με αφορμή την αυριανή (1/9) συνεδρίαση του Δ.Σ. της διορισμένης προσωρινής διοίκησης αλλά και την μία ακόμα εκδίκαση προσφυγή, ο υποψήφιος πρόεδρος Βαγγέλης Λιόλιος έκανε σήμερα μια δήλωση με την οποία κάνει ξεκάθαρη την επιθυμία του για άμεση διενέργεια των εκλογών και την απαίτησή του για τήρηση της νομιμότητας. Θέτει δε το κάθε μέλος της προσωρινής διοίκησης προ των ευθυνών του για κάθε απόφαση που θα ληφθεί.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Τα μέλη της προσωρινής Διοίκησης ορίσθηκαν από το δικαστήριο με σκοπό να οδηγηθεί η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε εκλογές.

Με βάση τον διορισμό τους έχουν υποχρέωση να ενεργήσουν τις Αρχαιρεσίες, σεβόμενοι την κείμενη νομοθεσία και τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Θέλω να πιστεύω ότι στο αυριανό Δ.Σ. θα τηρηθεί απαρέγκλιτα η νομιμότητα και θα προχωρήσει η διαδικασία των εκλογών χωρίς καμία παρερμηνεία της απόφασης του δικαστηρίου. Άλλωστε, η απόφαση είναι σαφής και αναφέρει ότι θα γίνουν κανονικότατα οι εκλογές της 12ης Σεπτεμβρίου. Επομένως, τα μέλη της προσωρινής διοίκησης πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν αναλόγως για τη διενέργεια των Αρχαιρεσιών.

Σε αντίθετη περίπτωση, όσα μέλη της προσωρινής Διοίκησης δεν τηρήσουν τον Νόμο και τις αποφάσεις των δικαστηρίων και τις παρερμηνεύσουν κατά το δοκούν για μια ακόμα φορά θα λειτουργήσουν σε βάρος του ελληνικού μπάσκετ και θα υποστούν τις ανάλογες συνέπειες που ορίζει ο Νόμος.

Αυτή τη φορά η ευθύνη δεν είναι συλλογική αλλά ατομική και το κάθε μέλος της προσωρινής Διοίκησης έχει την απόλυτη ευθύνη των πράξεων του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ