25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκκωφαντική επιστροφή στις νίκες (pics)

Επιστροφή στις νίκες με εκκωφαντικό τρόπο έκανε ο Ολυμπιακός, διαλύοντας την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ με 95-70, έχοντας τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή ως το τέλος της αναμέτρησης.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το ιδανικό πρώτο δεκάλεπτο μέχρι να κλείσει με αυτό το 34-15. Η εικόνα ήταν άψογη και οι αριθμοί ήρθαν να συνηγορήσουν σε αυτό: 6/10 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 7/8 βολές με μπροστάρηδες στην εικόνα και στην προσπάθεια αυτή τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο πρώτος μάλιστα είχε μάλιστα μία αψεγάδιαστη πρώτη περίοδο, καταστρέφοντας οποιοαδήποτε πλάνο μπορεί να είχε χτίσει για τον περιορισμό του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς: 3/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 2/2 βολές, 1 ασίστ και κανένα λάθος σε 9’58’’.

Ο Ολυμπιακός έφτασε σε double score για πρώτη φορά με το 14-7 (3’) και συνέχισε να απομακρύνεται για να φτάσει ως το 23-14 (6’15’’) και σε ένα double score ακόμη (26-13, 6’40’’) με τον Ομπράντοβιτς μάλιστα να παίρνει τάιμ άουτ ενάμιση λεπτά μετά το τηλεοπτικό τάιμ άουτ που είχε δοθεί. Και μαζί έκανε τις πρώτες αλλαγές, τη στιγμή που η πρώτη αλλαγή από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ήρθε στο 9’10’’ με τον Τζαμέλ ΜακΛίν να παίρνει τη θέση του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Κι αυτό με το σκορ να έχει φτάσει στο +19 (34-15) και την άμυνα του Ολυμπιακού να παίρνει απλά άριστα. Ίσως το μόνο αρνητικό για τους γηπεδούχους να ήταν τα δύο φάουλ του Παπανικολάου (έπαιξε άμυνα για σεμινάριο πάνω στον Ντατόμε) και το δεύτερο του Μάντζαρη που ήρθε ένα λεπτό μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου.

Η Φενέρμπαχτσε αντέδρασε κυρίως μέσω της πίεσης σε όλο το γήπεδο, με παγίδες, που δυσκόλεψαν τον Ολυμπιακό στο να «στήσει» το παιχνίδι του, χάνοντας πολύτιμα δευτερόλεπτα. Και με τον Μπόμπι Ντίξον να κατεβάζει από τα 6μ75 τη διαφορά στο +9 (38-29, 15’30’’) με δύο συνεχόμενα τρίποντα. Αυτός που ήρθε από το πάγκο για να κερδίσει μάχες για τους Τούρκους ήταν ο Ντουβερίογλου, ο οποίος διαμόρφωσε και το 44-33 (18’) με τον Μιλουτίνοφ να έχει επιστρέψει στο παιχνίδι (17’40’’). Και ο Ντίξον με ένα ακόμη τρίποντο έδωσε μονοψήφια τιμή στη διαφορά (44-36, 19’). Γενικότερα το... second unit έκανε καλή δουλειά για την ομάδα του Ομπράντοβιτς (Ντίξον, Γκιουλέρ, Κάλινιτς, Μέλι, Ντουβερίογλου).

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν στο παρκέ με τις πεντάδες που λειτούργησαν καλύτερα στο πρώτο μισό και ο Βασίλης Σπανούλης έδειχνε πως δεν ήταν στις προθέσεις του να αστοχήσει. Με ένα ακόμη τρίποντο οδήγησε στο 57-43 (24’45’’), φτάνοντας ο ίδιος στους 19 πόντους, όταν η Φενέρ έδειχνε να ξαναμπαίνει στο παιχνίδι με τον Ομπράντοβιτς να ανακατεύει και πάλι την τράπουλα στον πάγκο του. Την ίδια στιγμή όμως ο Ολυμπιακός έβρισκε λύσεις με τον Γιάνις Στρέλνιεκς, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να τον έχει βάλει δίπλα στον Σπανούλη και όχι όπως πολλές φορές αντί του Σπανούλη, με τους δυο τους να αποτελούν έναν "πονοκέφαλο" στη Φενέρμαπχτσε, αφού και οι δύο απειλούν με συνέπεια το αντίπαλο καλάθι.

Οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν και πάλι στο +19 (67-48, 27'35'') με τον Λετονό να ευστοχεί μία ακόμη φορά. Και τη διαφορά να παραμένει στα ίδια επίπεδα, αφού δεν υπήρχε καμία αντίδραση με διάρκεια από την Φενέρμαχτσε, που έμοιαζε πραγματικά ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, που στηριζόταν ως επί το πλείστον στις εξάρσεις του Ντίξον από τα 6μ75. Αν και το τρίποντο που ξεσήκωσε το ΣΕΦ ήταν άλλο: Αυτό του Τζαμέλ Μακλίν που έγραψε το 81-59 (34'20'')!

Ο Σφαιρόπουλος στο τελευταίο πεντάλεπτο χρησιμοποίησε και ψηλό σχήμα με τον Παπανικολάου στο δύο και δίπλα του τους Μάντζαρη, Τόμπσον, Ουίλτζερ και ΜακΛίν. Η κατάσταση δεν άλλαξε με τον Ολυμπιακό να φτάνει στην εύκολη νίκη με το τελικό 95-70.

OI ΑΠΟΥΣΙΕΣ: Λίγο δύσκολο να αγωνιστεί ο Ολυμπιακός χωρίς ονόματα στο απουσιολόγιο. Αυτή τη φορά γράφτηκαν τα ονόματα των Ιωάννη Παπαπέτρου, Δημήτρη Αγραβάνη και Κιμ Τιλί με τον τελευταίο να πλησιάζει όλο και περισσότερο στη μέρα της επιστροφής του.

H ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει κρατήσει τις συνήθειές του. Στο περίπου δηλαδή. Ή αν προτιμάτε στο... παρά 1’. Όταν ήταν στον Παναθηναϊκό έβγαινε στο παρκέ 13’ πριν το τζάμπολ. Χθες στο ΣΕΦ και στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε πλέον, βγήκε 14’ πριν την έναρξη του αγώνα.

Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: Ο Βασίλης Σπανούλης ήδη από τα μισά της τρίτης περιόδου είχε φτάσει τους 19 πόντους, κάνοντας το καλύτερο επιθετικά φετινό του παιχνίδι. Δύο φορές είχε σταματήσει στους 16 πόντους: Με Ερυθρό Αστέρα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Κι έμεινε εκεί, αφού δεν χρειάστηκε να ξαναμπεί.

Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Λοτερμόζερ (Γερμανία), Περούγα (Ισπανία)

Δεκάλεπτα: 34-16, 45-36, 71-54, 95-70

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ