17 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εκκίνηση χωρίς ΛεΜπρόν (και όχι μόνο) για το ΝΒΑ

Το ΝΒΑ βίωσε τη δική του ιδιαίτερη σεζόν φέτος εξαιτίς του κορονοϊού με το πρωτάθλημα να ολοκληρώνεται πολύ αργά και εν μέσω φούσκας. Το πιθανότερο σενάριο για το τζάμπολ της νέας σεζόν κάνει για εκκίνηση στις 22 Δεκεμβρίου. Είναι ένα σενάριο που πιθανότατα θα οδηγήσει τη χρονιά να αρχίσει χωρίς κάποιους από τους βετεράνους παίκτες, μεταξύ αυτών και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ο Ντάνι Γκριν είναι αυτός που μιλώντας στο Ringer έθιξε το θέμα. "Πολλοί παίκτες, πολλοί βετεράνοι δεν θα είναι εκεί. Ο ΛεΜπρόν κάνει πρωταθλητισμό για πολλά χρόνια, έχει πάει σε δέκα τελικούς και είναι κάτι που δημιουργεί διαφορετική πίεση και στο σώμα, αλλά και πνευματικά. Ειλικρινά δεν περιμένω να δω ούτε τον ΛεΜπρόν, ούτε κάποιους από τους άλλους βετεράνους που παίζουν 15-16 χρόνια συνεχόμενα εκεί τον πρώτο μήνα. Θα χρειστούν σίγουρα περισσότερο χρόνο για την επιστροφή τους".

Το ΝΒΑ τοποθετεί την έναρξη της νέας σεζόν στις 22 Δεκεμβρίου (υπάρχει και η άλλη τάση που μιλά για μέσα Ιανουαρίου, κοντά στη μέρα για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ που είναι η τρίτη Δευτέρα κάθε Ιανουαρίου), προκειμένου να αρχίσει να κινείται οικονομικά, καθώς είναι μέσα στις ημέρες των Χριστουγέννων. Άλλωστε εκτός από τους Λέικερς ή τους Χιτ που έφτασαν στους τελικούς, ή τους Νάγκετς και τους Σέλτικς που έφτασαν στους ημιτελικούς, οι άλλες ομάδες καταγράφουν πολύ μεγαλύτερο διάστημα απραξίας, ενώ υπήρχαν κι αυτές που δεν πήραν καν το εισιτήριο για τη φούσκα.

"Είναι λογικό οι περισσότερες ομάδες να θέλουν να επιστρέψουν στους αγώνες το συντομότερο δυνατό. Θα θέλαμε να ξεκουραστούμε λίγο είναι η αλήθεια, αλλά υπάρχουν και οι άλλες ομάδες. Αν ξεκινήσουμε όμως 22 Δεκεμβρίου, θα είμαστε εκεί. Αυτή είναι η δουλειά μας".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ