15.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα’ ρθεις!

Το basketa.gr ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας δύο προπονητών οι οποίοι θα μπορούσαν να πρωταγωνιστούν σε ταινία... καταδίωξης!

Ο Νέναντ Μάρκοβιτς έγραψε τη δική του ιστορία στα παρκέ της Ευρώπης, καθώς ήταν ένας από τους κορυφαίους σκόρερ της δεκαετίας του ’90. Από την άλλη και ο Αλεκσάνταρ Τριφούνοβιτς έπαιξε το άθλημα σε καλό επίπεδο, χωρίς να μπορεί να γίνει πάντως σύγκριση με τον Μάρκοβιτς.

Το καλοκαίρι του 2006 ο πρώτος αποφάσισε να γίνει προπονητής, ρίχνοντας τους τίτλους τέλους σε μία πλούσια καριέρα. Ο Βόσνιος αρχικά ανέλαβε την Μπόσνα, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πανιωνίου. Ο κόσμος των «κυανέρυθρων» είχε ιδιαίτερη συμπάθεια προς το πρόσωπό του, λόγω και της παλαιότερης θητείας του στην πλατεία, όταν ακόμα ήταν παίκτης. Στον «ιστορικό» ο Μάρκοβιτς έμεινε τη σεζόν 2007-08, με την ομάδα να πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις και να παίζει καλό μπάσκετ, κατορθώνοντας να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας Στο τέλος της σεζόν όμως αποχώρησε.

Στη θέση του προσλήφθηκε ο Τριφούνοβιτς ο οποίος προερχόταν από διετή θητεία στη Λιέτουβος Ρίτας. Ο Σέρβος δεν κατάφερε να πετύχει όσο ο προκάτοχός του και δικαιολογημένα έλυσε τη συνεργασία του με τους Νεοσμυρνιώτες, το καλοκαίρι του 2009.

Έχοντας καταλάβει το λάθος τους, οι ιθύνοντες του Πανιωνίου σκέφτηκαν ψύχραιμα και από τη στιγμή που ο Μάρκοβιτς κυκλοφορούσε ακόμα ελεύθερος στην αγορά αποφάσισαν να του ζητήσουν να επιστρέψει στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Αυτό συνέβη, χωρίς ωστόσο η παρουσία του να είναι το ίδιο επιτυχημένη, με τα δεδομένα πάντως να έχουν αλλάξει και το μπάτζετ να είναι χαμηλότερο.

Αυτή όμως δεν έμελλε να είναι η μοναδική φορά που οι δύο προπονητές θα συνδέονταν!

Ο Μάρκοβιτς την περσινή χρονιά κι έχοντας κάνει καλή δουλειά στην Τραμπζονσπόρ, τη διετία 2014-16 ανέλαβε την καθοδήγηση της Καρσίγιακα. Στις 6/6 μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter έκανε γνωστή την αποχώρησή του από την ομάδα της Σμύρνης. Χθες (20/6) ο Βόσνιος ανακοινώθηκε επίσημα από την κάτοχο του Basketball Champions League, Τενερίφη. Το... τρομερό της ιστορίας είναι ότι μόλις μερικά λεπτά μετά, η πρώην πλέον ομάδα του, η Καρσίγιακα γνωστοποίησε τη συμφωνία της με τον... Αλεκσάνταρ Τριφούνοβιτς...

Το μόνο που απομένει πλέον είναι οι δυο τους να αποτελέσουν τεχνικό δίδυμο... Αν και με βάση το παρελθόν δεν θα πρέπει να θεωρηθεί απίθανο, του χρόνου τέτοια εποχή ο Μάρκοβιτς να επιστρέφει στην Τουρκία και την Καρσίγιακα και ο Τριφούνοβιτς να αναλαμβάνει την Τενερίφη!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ