18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Εκεί βρίσκεται η… κρυφή ομορφιά του All Star Weekend (vids)

Όλοι περιμένουν πως και πως το All Star Game, αλλά το μεγαλύτερο θέαμα του τριημέρου είναι τη δεύτερη μέρα, όταν διεξάγονται οι διαγωνισμοί δεξιοτήτων, τριπόντων και καρφωμάτων! 

Στο μυαλό των περισσότερων φίλων του μπάσκετ, το... ζουμί από το All Star Weekend είναι στο παιχνίδι μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης (παλαιότερα) ή στο φετινό παιχνίδι της ομάδας του Γιάννη Αντετοκούνμπο κόντρα σ' εκείνη του Λεμπρόν Τζέιμς... Ο «Greek Freak» όπως και πέρσι είναι αρχηγός και θα κοντραριστεί με το «Βασιλιά» των Λος Άντζελες Λέικερς... Αυτή η αναμέτρηση όμως... αργεί! Προέχουν άλλα στο United Center του Σικάγο...

Πώς ξεκινάει λοιπόν η βραδιά του Σαββάτου; Μα φυσικά με τον διαγωνισμό δεξιοτήτων. Σουτ, ντρίμπλες, πάσες κι όλα αυτά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα! Δεδομένα, είναι πιο ωραίο απ' ό,τι το φαντάζεται κάποιος που δεν το έχει παρακολουθήσει ποτέ.  Στο παρελθόν έχουν κερδίσει τον διαγωνισμό αστέρες όπως  ο Στιβ Νας, ο Τζέισον Κιντ αλλά και ο Κάρι! Φέτος θα διαγωνιστούν οι Μπαμ Αντεμπάγιο, Πάτρικ Μπέβερλι, Σπένσερ Ντίνγουιντι, Σάι Γκίλτζεους Αλεξάντερ (αντικατέστησε τον τραυματία Ντέρικ Ρόουζ), Κρις Μίντλετον, Ντομάντας Σαμπόνις, Πασκάλ Σιάκαμ και Τζέισον Τέιτουμ.

Ακολουθούν τα τρίποντα! Εκεί, οι καλύτεροι «μπόμπερς» της λίγκας προσπαθούν μέσα σ' ένα λεπτό να σκοράρουν όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους. Το μέγιστο όριο είναι τριάντα, καθώς σουτάρουν από πέντε διαφορετικά σημεία, πέντε μπάλες, με την τελευταία να είναι διαφορετική και να μετράει για δύο πόντους. Σε περίπτωση ισοπαλίας οι διαγωνιζόμενοι λύνουν τις διαφορές τους σε τάι μπρέικερ που διαρκεί 24'' για κάθε αθλητή. Οι διαγωνιζόμενοι: Ντάβις Μπέρτανς, Ντεβόντε Γκράχαμ, Τζο Χάρις, Μπάντι Χιλντ, Ζακ Λαβίν, Ντάνκαν Ρόμπινσον και Τρε Γιανγκ.

Τέλος, ο διαγωνισμός καρφωμάτων είναι το... κερασάκι σε μία πεντανόστιμη τούρτα! Οι κορυφαίοι dunkers βρίσκουν τρόπους για να καρφώσουν και να εντυπωσιάσουν το κοινό και τους κριτές. Τη μεγαλύτερη αίσθηση έκαναν οι κοντορεβιθούληδες θριαμβευτές όπως ήταν ο Σπαντ Γουέμπ στα 80's και ο Νέιτ Ρόμπινσον πιο πρόσφατα. Ποιος έχει ξεχάσει όμως τις πτήσεις του Βινς Κάρτερ και το κάρφωμα με τον... αγκώνα, ή τον Superman Ντουάιτ Χάουαρντ ο οποίος θα διαγωνιστεί και φέτος; Μάλλον κανένας, αν και πιο παλιά είχε κατακτήσει τον τίτλο ο κορυφαίος όλων, ο Μάικλ Τζόρνταν. Εκτός από τον Χάουαρντ θα προσπαθήσουν να πάρουν τον τίτλο και οι Πατ Κόνατον, Άαρον Γκόρντον και Ντέρικ Τζόουνς Τζούνιορ.

Το Basketa.gr σας βάζει στο κλίμα μέσα από εντυπωσιακά βίντεο:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ