23.8 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκδίκηση με κατοστάρα!

Χάρη σε ένα ξέσπασμα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και με διαχείριση του αγώνα από εκεί και μετά ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ με 100-86 και πήρε το αίμα του πίσω για τις δύο φετινές ήττες του από την Ένωση στο πρωτάθλημα και στον τελικό Κυπέλλου σημειώνοντας κατοστάρα, την οποία ζητούσαν επίμονα οι φίλοι του και επιτεύχθηκε με δύο βολές του Στρέλενιεκς 2'' πριν από το τέλος μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς! Πρίντεζης και Παπανικολάου δεν έπαιξαν για τον Ολυμπιακό, ενώ και ο Μάνι Χάρις δεν έπαιξε με την ΑΕΚ, η οποία είχε περισσότερο το μυαλό της στον αγώνα της Μεγ. Τετάρτης με τη Στρασμπούρ. Ο Βασίλης Σπανούλης λίγο έλειψε να πετύχει ένα ιδιότυπο τριπλ νταμπλ με πόντους, ασίστ και λάθη, αλλά έμεινε στις 9 ασίστ και τα 9 λάθη.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι εκμεταλλευόμενη δύο πράγματα. Αφενός την παρουσία στην πεντάδα της του Βασιλόπουλου, που μάτσαρε με τον Σπανούλη στην επίθεση και προσπαθώντας να τον ποστάρει δημιουργούσε ανισσοροπία στην άμυνα του Ολυμπιακού. Και αφετέρου τη νευρικότητα του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος ήταν και πάλι ο βασικός άξονας του παιχνιδιού των "ερυθρολεύκων", αλλά αυτή τη φορά ήταν επιρρεπής στο λάθος. Έκανε τα 6 από τα 7 λάθη του Ολυμπιακού στην πρώτη περίοδο, πολλά από τα οποία κατέληξαν σε αιφνιδιασμούς και εύκολα καλάθια της ΑΕΚ.

Με αυτό τον τρόπο η Ένωση προηγήθηκε με 13-6 στο 4' και διατήρησε αυτό το προβάδισμα ως το τέλος του δεκαλέπτου (21-19) παίζοντας καλή άμυνα, καθώς απέφυγε να πληρώσει τις αδράνειες του μοναδικού αδύναμου κρίκου της, Χάντερ, επειδή οι "ερυθρόλευκοι" είτε έχασαν κάποια εύκολα σουτ είτε έκαναν λάθη.

Η ΑΕΚ εξακολουθούσε να έχει το πάνω χέρι και στο μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης περιόδου, παρά το ότι ο Ολυμπιακός περιόρισε τα λάθη του, διότι ο Ντούσαν Σάκοτα ήρθε ζεστός από τον πάγκο και έδινε λύσεις είτε μέσα στη ρακέτα είτε με τα τρίποντά του, καθώς δεν αντιμετώπισε πρόβλημα από την άμυνα του Παπαπέτρου πάνω του. Παίκτες όπως ο... ξεχασμένος Άτιτς βοήθησαν επίσης την Ένωση, η οποία είχε καλή παρουσία και στο επιθετικό ριμπάουντ, όμως από την άλλη πλευρά πολύ ζεστός ήταν κι ο Στρέλνιεκς, που ήταν ο μόνος παίκτης του Ολυμπιακούς σταθερά συνδεδμένος με το αντίπαλο καλάθι.

Όλα αυτά μέχρι το 17' οπότε μέσα σε 1,5 λεπτό το σκηνικό ανατράπηκε άρδην. Ο Στρέλνιεκς έβαλε δύο κολλητά τρίποντα, η ΑΕΚ έκανε δύο βεβιασμένες και κακές επιθέσεις, ο Παπαπέτρου πρόσθεσε ένα ακόμα τρίποντο και ο Μπράουν κέρδισε πολύ έξυπνα ένα φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο, που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες του Ντράγκαν Σάκοτα με αποτέλεσμα να χρεωθεί με τεχνική ποινή. Με τις τέσσερις βολές ο Αμερικανός κι ένα ακόμα καλάθι ο Σπανούλης αμέσως μετά, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε ένα εντυπωσιακό 15-0, με το οποίο οι "ερυθρόλευκοι" πέρασαν μπροστά με 48-40, για να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι με 52-46.

O Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και στην τρίτη περίοδο παίζοντας με πολύ κοντό σχήμα (Μπράουν, Ρόμπερτς, Σπανούλης στην πεντάδα), το οποίο η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να χτυπήσει, παρόλο που ο Σπανούλης μάρκαρε τον Βασιλόπουλο, διότι η "ερυθρόλευκη" άμυνα ήταν καλά προετοιμασμένη. Στο 25' το σκορ ήταν 65-57 υπέρ του Ολυμπιακού και θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, αν ο Τζέιμς δεν έβαζε κάποια δύσκολα καλάθια με προσωπικές ενέργειες. Μεγάλωσε κάπως στο τέλος της περιόδου, που έληξε με 74-61, καθώς κρίσιμος ήταν ο ρόλος και του Νίκολα Μιλουτίνοφ, που έπαιξε με επιτυχία τον γνώριμο σε αυτό ρόλο του... σκιάχτρου κάτω από τα καλάθια εμποδίζοντας τους παίκτες της ΑΕΚ να μπουν μέσα στη ρακέτα, αλλά προσφέροντας λύσεις και στην επίθεση.

Η τελευταία περίοδος άρχισε με τον Κέβιν Πάντερ να... πυροβολεί και καθώς από την άλλη πλευρά δεν υπήρχε απάντηση, διότι οι επιθέσεις ήταν κακές, η ΑΕΚ μέσα σε κάτι λιγότερο από 2 λεπτά μείωσε 74-68 και ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Μετά το τάιμ άουτ του Σφαιρόπουλου ένα δίποντο του Στρέλνιεκς κι ένα τρίποντο του Μπράουν επανέφεραν τη διαφορά σε διψήφια τιμή (79-68), αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να ξεφύγει, διότι ο Πάντερ είχε πάρει φωτιά. Έπαιζε μόνος του στην επίθεση και κρατούσε την ΑΕΚ σε επαφή με το σκορ μέχρι το 36', όταν ο Μιλουτίνοφ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και ο Στρέλνιεκς πέτυχε τρίποντο, με το οποίο το σκορ έγινε 89-77.

Η ΑΕΚ κόλλησε επιθετικά, ο Σπανούλης διαχείρστηκε σωστά το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2,5 λεπτά πριν από το φινάλε με 93-77 και όλα τελείωσαν, αφού η Ένωση δεν είχε άλλες δυνάμεις για να επιχειρήσει ανατροπή. Από εκεί και μετά το ενδιαφέρον περιορίστηκε στο αν ο Ολυμπιακός θα τελείωνε τον αγώνα σκοράροντας 100 πόντους, κάτι που ζητούσαν επίμονα οι φίλοι του από την εξέδρα για να ευχαριστηθούν ακόμα περισσότερο την εκδίκησή τους. Τελικά ο Γιάνις Στρέλνιεκς τούς έκανε το χατίρι ευστοχώντας σε δύο βολές 2'' πριν από το τέλος προκαλώντας έξαλλους πανηγυρισμούς στην εξέδρα!

ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ:  O Βασίλης Σπανούλης ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, όμως τον πιο καθοριστικό ρόλο στη νίκη των "ερυθρολευκων" έπαιξαν δύο άλλοι παίκτες. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς, που έπαιζε σχεδόν μόνος του την ΑΕΚ στη δεύτερη περίοδο και πυροδότητσε το σερί 15-0, με το οποίο ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά στο σκορ και απέκτησε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος σκέπασε τα δύο καλάθια, μάζεψε 11 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 4 επιθετικά, δεν επέτρεψε στους αίκτες της ΑΕΚ να μπουν στην ρακέτα όσο ήταν αυτός παρών και πρόσθεσε μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση σε αυτές που κάνει τον τελευταίο καιρό.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: O Ολυμπιακός είχε 14 λάθη έναντι 9 της ΑΕΚ, αλλά σούταρε 34 βολές έναντι 17 της ΑΕΚ και αντιστάθμισε έτσι αυτότο χάντικαπ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ