23.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Εκδίκηση με ανατροπή και ήρωα τον Λούντζη (vid)

Το Λαύριο φλέρταρε με το διπλό στην Πάτρα, όμως ο Μιχάλης Λούντζης είχε διαφορετική άποψη και με εντυπωσιακές ενέργειες στο τελευταίο δίλεπτο χάρισε τη νίκη στον Προμηθέα με 90-88.

Οι Πατρινοί πήραν εκδίκηση για την ήττα πριν από τρεις ημέρες από τον ίδιο αντίπαλο κι έχουν πλέον ρεκόρ 7-5, ενώ οι φιλοξενούμενοι ηττήθηκαν για πρώτη φορά μετά από οκτώ διαδοχικές νίκες κι «έπεσαν» στο 8-4.

Η πρώτη περίοδος ήταν αρκετά θεαματική, με τις δύο ομάδες να παίζουν πολύ καλό μπάσκετ και τις άμυνες να έχουν ρόλο... κομπάρσου. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 26-25 στο 10'.

Έδειξαν να μάλιστα να κυριαρχούν και στο δεύτερο δεκάλεπτο όταν ξέφυγαν με διαφορές οκτώ πόντων, όμως με επιμέρους σκορ 12-2 στο τελευταίο δίλεπτο, ο Προμηθέας προηγήθηκε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με 47-45.

Το ντέρμπι ήταν μεγάλο και συνεχίστηκε και στο τρίτο κομμάτι του αγώνα, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να επιβάλει το ρυθμό της και να ξεφύγει. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του «Δημήτριος Τόφαλος» έγραφε 65-63 κι όλα ήταν ανοιχτά.

Η τελευταία περίοδος όμως ανήκε στην ομάδα του Χρήστου Σερέλη. Παίζοντας σπουδαίο μπάσκετ κι εκμεταλλευόμενη όλες τις αδυναμίες των γηπεδούχων κατάφερε να ξεφύγει με 88-80, όμως ο Μιχάλης Λούντζης οδήγησε τον Προμηθέα σε σερί 10-0 στο τελευταίο δίλεπτο και μαζί στη μεγάλη νίκη με 90-88.

Ο ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ: Ό,τι κι αν συνέβη μέχρι το τελευταίο δίλεπτο του αγώνα έμεινε στην άκρη, καθώς ο Μιχάλης Λούντζης εξελίχθηκε σε ήρωα και άνθρωπο του παιχνιδιού. Ο 22χρονος γκαρντ στα 120 τελευταία δευτερόλεπτα πέτυχε οκτώ πόντους κι έδωσε μία ασίστ και ήταν εκείνος ο οποίος οδήγησε τον Προμηθέα στην ανατροπή και τη νίκη.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το Λαύριο σούταρε καλύτερα στα τρίποντα (10/23), όμως υστέρησε σε δύο τομείς που έμελλε να του κοστίσουν. Ο λόγος για τα ριμπάουντ (35-27) υπέρ των Πατρινών και στα λάθη, με τους παίκτες του Σερέλη να κάνουν 24 σφάλματα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ