25 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκανε τη Μάλαγα σάκο του μπόξ

Με σπασμένα φρένα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πέρασε...πάνω από τη Μάλαγα την οποία συνέτριψε 101-76 και έκανε ένα ακόμα βήμα προς την πρωτιά στην κανονική περίοδο. Την οποία θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να τη χάσει και θεωρητικά μόνο ο Ολυμπιακός μπορεί να την απειλήσει. 

Οι Μοσχοβίτες ουσιαστικά μετέτρεψαν τη Μάλαγα σε...σάκο του μποξ και το παιχνίδι σε μια δυνατή προπόνηση. Και όλα αυτά ενώ οι Ανδαλουσιάνοι "καίγονταν" για ένα μεγάλο "διπλό" που θα τους κρατούσε ζωντανούς στο κυνήγι της πρόκρισης στην οκτάδα, αλλά απλά δεν μπορούσαν. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν τόσο μεγάλη και εμφανής που το συγκρότημα του Χουάν Πλάθα απλά έμεινε ως...θεατής του αγώνα και ουσιαστικά αποχαιρέτησε κάθε ελπίδα να προλάβει την τελευταία προνομιούχο θέση και την πρόκριση την οποία έχουν αποχαιρετήσει άλλες δύο ισπανικές ομάδες, η πρωταθλήτρια Βαλένθια και η Μπαρτσελόνα και έχει μείνει η Μπασκόνια να κυνηγάει ένα μικρό θαύμα για να συνοδέψει - από την Ιβηρική χερσόνησο - τη Ρεάλ Μαδρίτης στα πλέι οφ.

Με επτά πόντους του Κουρμπάνοφ στο ξεκίνημα η ΤΣΣΚΑ έκανε το 7-2 και στο 6ο λεπτό ο Ρώσος παίκτης είχε ήδη φτάσει τους 10 (με σκορ στο 18-10). Ο Χάντερ και ο Ντε Κολό πήραν την σκυτάλη στην επίθεση και έτσι η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 23 ποντους (50-27) στο 16'  για να έχει "τελειώσει" ουσιαστικά το παιχνίδι από το ημίχρονο (57-43). Το ζητούμενο στο δεύτερο μέρος ήταν εάν θα ξεπεράσει η ΤΣΣΚΑ τους 100 πόντους και αν θα σκοράρουν όλοι οι παίκτες, με το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη να τα πετυχαίνει και τα δύο.

Τα δεκάλεπτα: 30-20, 57-43, 79-61, 101-76.

Ανθρωπος του αγώνα: Η (σπάνια) είδηση είναι ότι δεν έδωσε ούτε μια ασίστ !  Εστω και έτσι όμως ο Νάντο Ντε Κολό με 23 πόντους και 9/10 σουτ (4/4 δίποντα και 5/6 τρίποντα) έκανε από την αρχή τη διαφορά για τους γηπεδούχους. 

Με τη γλώσσα των αριθμών: Και οι 12 παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη σκόραραν, με την ομάδα της Μόσχας (που είχε και πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων) να δείχνει έναν πλουραλισμό στην επίθεση επιβεβαιώνοντας - έστω σε ένα παιχνίδι ρουτίνας - το όρο "ΟΜΑΔΑ" που τη χαρακτηρίζει. Μάλιστα η Ρωσική αρκούδα σούταρε με 65% στα δίποντα (24/40) ενώ στο πρώτο ημίχρονο είχε 7/12 τρίποντα (!) στατιστικό που χάλασε στο δεύτερο εικοσάλεπτο.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ