16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εθνική πόλο: Μετάλλια από ασήμι, ομάδα από ατόφιο χρυσάφι! (vids)

Η Σερβία αποδείχθηκε ανίκητη στο νερό και παρέμεινε στον Ολυμπιακό... θρόνο, κερδίζοντας το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό με το 13-10 επί της Εθνικής μας ομάδας στον τελικό του Τόκιο. Οι Ελληνες διεθνείς που είχαν ήδη  γράψει ιστορία με την πρόκρισή τους στον μεγάλο τελικό και το πρώτο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες για ομαδικό άθλημα, πάλεψαν με πάθος σήμερα απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο, έκαναν μεγάλη ανατροπή μετά το πρώτο οκτάλεπτο, αλλά δε μπόρεσαν να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Οι Σέρβοι κυριάρχησαν στο πρώτο οκτάλεπτο και προηγήθηκαν με 6-3, όμως οι Ελληνες διεθνείς έκαναν μεγάλη αντεπίθεση, ισοφάρισαν σε 7-7 και στη λήξη του δεύτερου οκταλέπτου οι Σέρβοι ήταν μπροστά με 8-7.

Το προβάδισμα του ενός γκολ για τη Σερβία υπήρχε και στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου με το 10-9 και τους Ελληνες διεθνείς να έχουν χάσει την ευκαιρία να περάσουν για πρώτη φορά μετά το 9-9.

Οι Σέρβοι φύλαγαν το καλύτερό τους για το τέλος, πήραν προβάδισμα τριών γκολ , 13-10 στα μισά του τελευταίου οκταλέπτου και δεν άφησαν αυτό το χρυσό να τους φύγει από τα χέρια.

Το σκορ στη λήξη των οκταλέπτων ήταν 3-6, 7-8, 9-10, 10-13

Οι Ελληνες διεθνείς που συμμετείχαν στον μεγάλο τελικό είναι οι Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης  (2) , Καπότσης, Φουντούλης (2), Παπαναστασίου (1), Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης (1), Κολόμβος (1), Γκιουβέτσης (1), Βλαχόπουλος (2).

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ