19.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Εθνική Ισπανίας “Τόκιο 2020”

Το νέο σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα -και όχι μόνο- έχει γίνει δεκτό με θετικό τρόπο, καθώς οι φίλαθλοι της χώρας θα μπορούν να δουν την Εθνική τους Ομάδα από κοντά σε επίσημους αγώνες. Δημιουργεί όμως και προβληματισμό, κυρίως για το ποιοι παίκτες θα μπορούν να τις στελεχώσουν, στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Η ομοσπονδία της Ισπανίας φαίνεται να προχωρά το πλάνο για ουσιαστικά Β' Εθνική Ομάδα προσβλέποντας στο μέλλον.

Η λύστη στην οποία οδηγούνται οι Ισπανοί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "As", είναι να στελεχώσουν μια ομάδα με νεότερους σε ηλικία παίκτες, ή λίγο μεγαλύτερους αλλά με προοπτική, που δεν θα είχαν θέση στην Εθνική, εξαιτίας της πληθώρας καλών παικτών. Οι περισσότεροι όμως από αυτούς αγωνίζονται στο ΝΒΑ όπως τα αδέλφια Γκασόλ, ο Ρίκι Ρούμπιο, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, ο Νίκολα Μίροτιτς ή και οι νεότεροι Ερνανγκόμεθ και άλλοι ακόμη και θεωρείται δεδομένο πως δεν θα μπορέσουν αν φορέσουν το εθνόσημο στη διάρκεια της χρονιάς. Έτσι προχωρούν σε ένα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο για λόγους μάρκετινγκ, αλλά και ουσίας, θα ονομαστεί Εθνική "Τόκιο 2020", στοχεύοντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κάποια από τα πρώτο ονόματα που γράφτηκαν στην ισπανική εφημερίδα είναι των Αλμπέρτο Ντίαθ (Ουνικάχα Μάλαγα), Τζόαν Σάστρε (Βαλένθια), Πιερ Οριόλα (Βαλένθια), Ιλιμανέ Ντιόπ (Μπασκόνια), Ντάνι Ντίεθ (Ουνικάχα Μάλαγα), Γκιγιέμ Βίβες (Βαλένθια), Αλμπέρτο Αμπάλδε (Χοβεντούτ Μπανταλόνα), Χάιμε Φερνάντεθ (Εστουδιάντες), Μαρκ Γκαρθία (Γκραν Κανάρια), Οριόλ Παουλί (Γκραν Κανάρια), Σαντιάγο Γιούστα (Ομπραντόιρο). Ο μεγαλύτερος από αυτούς είναι 24 χρονών! Εννοείται πως δίπλα τους θα βρεθούν και κάποιοι πιο έμπειροι, οι οποίοι όμως δεν αγωνίζονται στο ΝΒΑ, αλλά στη Ευρώπη.

Για την ώρα όλα αυτά είναι πληροφορίες και μένει να επιβεβαιωθούν από τον ομοσπονδιακό προπονητή, Σέρτζιο Σκαριόλο.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ